Optimist Yelken Yarışları Bodrum’da

Muğla’nın Bodrum ilçesinde ilk kez 30 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında Uluslar arası Optimist Regatta (BIOR) yelken yarışları düzenlenecek. Turizmin gözbebeği olan Bodrum’da gerçekleştirilecek olan etkinliğin amacı...

Optimist Yelken Yarışları Bodrum’da

Muğla’nın Bodrum ilçesinde ilk kez 30 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında Uluslar arası Optimist Regatta (BIOR) yelken yarışları düzenlenecek. 

Turizmin gözbebeği olan Bodrum’da gerçekleştirilecek olan etkinliğin amacı denizi sevdirmek, yelken ve denizcilik kültürünün altyapısını oluşturmak, ülkemizin tanıtımına ve turizme katkıda bulunacak önemli bir sosyal sorumluluk projesi.

Bodrum Belediyesi’nde gerçeklerleştirilen bilgilendirme toplantısına Türkiye Yelken Federasyona As Başkanı Özlem Akdurak, Deniz Ticaret Odası Başkanı Rüştü Tezcan, Bodru Kültür ve Sanat Topluluğu Başkanı Necmi Çağla, Bodrumspor Kulüp Başkanı Rıza Karakaya ve Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz katıldı. Toplantıda Türkiye’de düzenlenecek olan ilk Uluslararası Optimist Yarışması olacak olan BIOR’un, daha şimdiden Uluslararası Yelken Federasyonu’nun takvimine girmiş ve 10’u aşkın ülkenin 150’yi aşkın sporcusunun ön kayıt yaptırdığı bir yarış olmayı başardığı belirtildi. Etkinliğin bu yıl hedeflediği 250 sporcuyla,gelecek yıllar için geleneksel bir yarış haline dönüştürülmesi planlanıyor.

Yarışlar sporcuların katılımıyla Bodrum Marina’dan başlayacak ve Bodrum Meydanı’nda noktalanacak etkinlik yürüyüşü ile başlayacak.

İçmeler Bodrum Spor Yelken Şubesi’nde yapılacak olan yarışmada 3 gün boyunca dereceye girenlere ödülleri yarışma sonunda yapılacak olan törenle verilecek.

Bu haber toplam 85 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.