Optimist Dünya Şampiyonası, BODRUM’ da

Yelkenciliğin en önemli sınıflarından biri olduğu belirtilen Optimist sınıfının 2022 Dünya Şampiyonası’na, Türkiye’nin ev sahipliği yapacağı açıklandı. Oylama sonucunun, Bodrum çıkmasına rağmen, şampiyonanın,...

Optimist Dünya Şampiyonası, BODRUM’ da

Yelkenciliğin en önemli sınıflarından biri olduğu belirtilen Optimist sınıfının 2022 Dünya Şampiyonası’na, Türkiye’nin ev sahipliği yapacağı açıklandı. 

Oylama sonucunun, Bodrum çıkmasına rağmen, şampiyonanın, pandemi nedeniyle İtalya’ ya alındığı, Türkiye Yelken Federasyonu girişimlerini sürdürmesi sonucu, dünyanın en büyük organizasyonu olan 2022 Optimist Dünya Şampiyonası’nın Türkiye’de yapılacağının bilgisi paylaşıldı. 

 Tülay SÜKÜN 

“Şampiyona ile ilgili, 2019 yılında yapılan oylama sonucu, yelkende 2021 Optimist Dünya Şampiyonası'na ev sahipliği yapma hakkı, Türkiye ve Bodrum kazanmıştı.” anlatımı yapan Türkiye Yelken Federasyonu Muğla İl Temsilcisi Serdar Kayhan, yaptığı yazılı açıklamada, aşağıdaki anlatımlara yer verildi. 

CANLI YAYIN

Yoğun girişimlerden sonra 2022 yılında Dünya Şampiyonası’nın Bodrum’da yapılacağının müjdesini veren Türkiye Yelken Federasyonu Muğla İl Temsilcisi Serdar Kayhan, “pandemi nedeniyle İtalya’ya alınan organizasyon, 2022’de Bodrum’da yapılacak. Bu konuda yoğun girişimlerimizin sonuç vermesi bizleri ülkemiz ve Bodrum adına çok sevindirdi. 2022 Optimist Dünya Şampiyonası’na yaklaşık 80 ülkeden 500 sporcu katılacak. Tabi ki sporcularla beraber antrenörler, ekipler ve aileler de Bodrum’a gelecek. Bodrum’da hem büyük bir organizasyonun gerçekleşmesi gurunu yaşayacağız hem de ciddi bir canlılık göreceğiz. Canlı televizyon yayınlarıyla dünya Türkiye ve Bodrumumuz’ u izleyecek” dedi.

Serdar Kayhan ayrıca Muğla’da pandemi yüzünden ertelenen optimist, lazer ve surf yarışlarının da 29 Ekim’den itibaren tekrar başlayacağını sözlerine ekledi

Bu haber toplam 117 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.