Onur Alp’ten ağız ve diş sağlığı açıklaması

Muğla’nın Menteşe İlçesinde profesyonel şekilde ağız ve diş sağlığı üzerine uzmanlaşan Dent Alp Ağız Diş Sağlığı Kliniği işletme sahibi Onur Alp, ağız sağlığı için önemli açıklamalarda bulundu. Son yıllarda...

Onur Alp’ten ağız ve diş sağlığı açıklaması

Muğla’nın Menteşe İlçesinde profesyonel şekilde ağız ve diş sağlığı üzerine uzmanlaşan Dent Alp Ağız Diş Sağlığı Kliniği işletme sahibi Onur Alp, ağız sağlığı için önemli açıklamalarda bulundu. Son yıllarda hayatımıza giren teknoloji ile birlikte diş hekimliğinde büyük değişiklikler olduğunu vurgulayan Alp, “Dent Alp olarak yeniliklerden yararlanmaya hastalarımıza daha iyi hizmet vermek için çalışıyoruz. Kliniklerimizde son teknoloji sistemler kullanılıyor. Hijyenik ortamda hastalarımızı tedavi imkânı sunuyoruz” dedi.

Mustafa Yıldırım

Yaklaşık olarak 15 yılı aşkın bir süredir Muğla’ya hizmet veren Dent Alp Ağız Diş Sağlığı Kliniği, her geçen gün büyüyen ekibi ile diş hekimliği olarak bütün hizmetleri vermeye devam ediyor. Kliniklerinde sadece çocuklara özel diş hekiminin bulunduğunu söyleyen Dent Alp Ağız Diş Sağlığı Kliniği işletme sahibi Onur Alp, her türlü çene ve diş bozuklukları için Ortodonti Uzmanı çalıştırdıklarını belirtti. Ayrıca Alp, içinde bulunulan pandemi sürecinde her türlü önlemleri eksizsiz bir şekilde uygulandığını, riskli görünen hastaların tedavilerini ertelediklerini, sterilizasyon ve dezenfeksiyon konusunda çok özenli bir şekilde davrandıklarını vurguladı.

Onur Alp, “Yaklaşık olarak 20 yıldan bu yana implant tedavisi 3 boyutlu bilgisayarlı tomografi cihazı ile hastalarımızın baştan sona planlayarak tüm anatomik yapısını önceden görerek olabilecek en güvenli şekilde tedavi uyguluyoruz.  Gülüş tasarım programları ile tedavi öncesi hastalarımıza tedavi bitiminde dişlerini göstererek, ardından planlanan tedavileri hastalarımıza uyguluyoruz. Klasik diş tedavisinin yanı sıra modern diş hekimliği seçeneklerini hastalara uygulama yapıyoruz.  Aynı zamanda ağız içi tarayıcılar ile dijital ölçü alarak, bunları 3 boyutları yazıcılarda yazdırarak klasik ölçü almanın birçok dezavantajını ortadan kaldırıyoruz. Ağız içi tarayıcıların yüksek hassasiyeti ile daha başarılı tedaviler yapıyoruz. Kliniğimizde diş ve diş eti ile ilgili estetik diş hekimliği tedavileri gibi bütün tedaviler mevcut” şeklinde konuştu.

DİŞ TAŞI TEMİZLİĞİNİ DİŞLERE ZARAR VERİR Mİ?

Diş taşı temizliği hakkında da bilgi veren Diş hekimi Onur Alp, “Diş taşı temizliği doğru yöntem ve araçlar ile yapıldığında dişlere herhangi bir zarar vermez. Aksine diş taşı temizliği yapılmadığı zaman diş yüzeylerinde ve diş eti ceplerinde biriken mikroorganizmalar hem diş çevre dokularına zarar verir hem de sistemik birçok hastalığa yol açabilir. Bu yüzden düzenli ağız bakımı ve diş taşı temizliği ve plak temizliği mutlaka yaptırılmalıdır” dedi.

“SİGARAYI BIRAKMAK İSTEYEN KİŞİLER İÇİN BEYAZLATMA GÜZEL BİR MOTİVASYON”

Sigara kullananlar için diş beyazlatma konusuna da değinen Diş Hekimi Alp, sigara dumanında bulunan boyar maddelerden dolayı etkisinin kısa süreceğini belirterek, “Bizim profesyonel diş beyazlatma için kullandığımız maddeler dişlerde aşındırma yapmadan dişin yüzeyinde gözle göremediğimiz gözeneklerin içinde birikmiş olan renkli kalıntıları temizleyerek dişin beyazlamasını sağlaması.  Sigara kullanan kişilerde bu gözenekler sigara dumanında bulunan boyar maddeler ile çok kolay bir şekilde tekrar dolmaktadır. Bu da beyazlatmanın kısa bir sürede etkisini yitirmesine sebep olur. Bu yüzden özel bir gün düğün, nişan gibi sigara kullanan hastalarda beyazlatma işlemini tavsiye etmiyoruz. Şunu da belirteyim, sigarayı bırakmak isteyen kişiler için beyazlatma güzel bir motivasyon kaynağı oluyor ve bırakmanın başarı yüzdesini arttırıyor” dedi.

KANAL TEDAVİSİ AĞRILI BİR İŞLEM MİDİR?

Kanal tedavisi konusunda da hastaları bilgilendiren Onur Alp, “Kullanmakta olduğumuz madde ve cihazlar ile hastaların hiç ağrısız bir şekilde kanal tedavisi yaptırması mevut. Eskinden hastaların dişlerini uyuşturmak için kullandığımız maddeler ve cihazlar günümüzdeki kadar gelişmiş olmadığı için birçok hastanın kanal tedavisine karşı talihsiz tecrübeleri olmuş fakat şuanda diş hekimliğin kullanmakta olduğumuz madde ve cihazlar ile hastaların hiç ağrısız bir şekilde kanal tedavisi tamamladığını söyleyebilirim. Kanal tedavisi dişte özel bir durum yoksa 1 veya 2 seansta bitmekte ve dişin pozisyonuna göre 20-30 dakika arası sürmektedir”  şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 1102 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.