Oniki Ada Muğla dostluğu sürüyor

Oniki ada Emniyet Mensupları Birliği ile Muğla Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan polisler karşılıklı olarak her yıl gerçekleştirdikleri dostluk maçı için tekrardan Muğla’ya geldiler. 3 günlüğüne Muğla’ya gelen Yunanistan...

Oniki Ada Muğla dostluğu sürüyor

Oniki ada Emniyet Mensupları Birliği ile Muğla Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan polisler karşılıklı olarak her yıl gerçekleştirdikleri dostluk maçı için tekrardan Muğla’ya geldiler. 3 günlüğüne Muğla’ya gelen Yunanistan polisleri, emniyet müdürlüğünü gezerek bilgi aldılar.

Türk ve Yunan polislerinin, her yıl yaptıkları basketbol veya futbol dostluk maçları bu yılda yapıldı. Geçtiğimiz hafta Yunanistan Oniki Adalara giden Muğla Emniyet Müdürlüğünde görevli polisler orda yaptıkları basketbol maçının ardından Oniki Adalar’da bulunan polis basketbol takımı, dostluk maçı için Muğla’ya geldi.

Muğla Emniyet Müdürlüğüne gelen Yunanistan Onikiada A Bölge Emniyet Müdürü Antonios Vilachakis, Oniki Ada Polis birliği Başkanı Emmanouil Androulakis, Oniki Ada Polis Birliği Onursal Başkanı Vasileios Kapsalis, Rodos Otelciler Birliği Onursal Başkanı Vasilios Minaidis, Rodos Turizm İlerleme Teşkilatı Başkanı Babis Pologiannidis ve basketbol takımı, maç öncesi Muğla Emniyet Müdürü Ahmet Akbal ve şube müdürleriyle beraber Müdürlük binasını gezerek MOBESSE ve Özel Harekat Timleri ve araçları ile toplumsal olaylara müdahale araçlarının çalışmaları hakkında Muğla Emniyet Müdürü Ahmet Akbal'dan bilgi aldılar.

Emniyet Müdürü Ahmet Akbal, iki ülke arasında oynanan maçların ülkeler arası kardeşliğe, kurumlar arası işbirliğine ve toplumlar arası dayanışmaya katkı sağladığını belirterek “Geçen yıl futbol dostluk maçları ile başlayan ilişkimiz bu yıl daha da geliştirdik. Bu yılda bu dostluğumuzu basketbol maçlarıyla devam ettirdik” dedi. Çok önemli ve güzel bir proje olduğunun altını çizen Akbal, “Rodas'a yapmış olduğumuz 3 ziyarette, çok sıcak bir ilgiyle karşılandık ve mutlu ayrıldık. Polis meslektaş kaynaşması olarak başlayan bu etkinlikler, artık dostluk ve kardeşliğe dönüşmüştür. Dostluk adına diktiğimiz küçük fidanlar büyük bir ağaca dönüşmüş ve meyvelerini vermeye başlamıştır. Sonuç ne olursa olsun burada dostluk kazanacaktır” şeklinde konuştu.

Muğla’da olmaktan mutlu olduklarını ifade eden Oniki Ada Bölge Emniyet Müdürü Andonios Blahakis, “İki ülkenin polis teşkilatının arasında gerçekleştirilen bu spor müsabakaları, dostlukların gelişmesine vesile oldu. Çok güzel ve önemli bir organizasyon ile bir birimize idare olarak değil, özel şahıslar olarak görüyoruz. Meslektaşlarımıza bir arkadaş ve dost gözüyle bakıyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Oniki Ada Bölge Emniyet Müdürü Andonios Blahakis'e Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan plaket ve ebru tablosu hediye edildi.

Bu haber toplam 91 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.