Önce temizlik yaptılar sonra Mavi Bayrağı tanıdılar

Ölüdeniz İlköğretim Okulu öğrencileri çevre dersinde hem plajlara verilen mavi bayrağı tanıdılar hem de mavi bayraklı plajda temizlik yaptı.Öğretmenleri eşliğinde Ölüdeniz’de bulunan Hotel Meri’ye gelen Ölüdeniz İlköğretim...

Önce temizlik yaptılar sonra Mavi Bayrağı tanıdılar

Ölüdeniz İlköğretim Okulu öğrencileri çevre dersinde hem plajlara verilen mavi bayrağı tanıdılar hem de mavi bayraklı plajda temizlik yaptı.

Öğretmenleri eşliğinde Ölüdeniz’de bulunan Hotel Meri’ye gelen Ölüdeniz İlköğretim Okulu öğrencileri eşsiz güzellikteki manzarada uygulamalı ders yaptı. Öğrenciler daha sonra Hotel Meri’den Sun City Plajı’na kadar yol kenarlarına atılmış atıkları temizlediler. Öğrenciler, “Bugün çevre dersini Ölüdeniz’de gerçekleştirdik ve mavi bayrak kriterlerini tanıdık” diye konuştular.

Hotel Meri Plajı’nda mavi bayrağın çevresinde toplanan öğrencilere tesis genel müdürü Süleyman Kaya tarafından mavi bayrağın özellikleri anlatıldı. Mavi bayrağın o çevrenin temizlik kriteri olduğunu belirten Motel Meri Genel Müdürü Süleyman Kaya, cankurtarandan, denizin derinliği ile temiz ve kirli olduğunu gösteren bayraklara kadar her şeyin bulunduğunu, mavi bayrak kriterleri taşımayan yerlere bu bayrağın verilmediğini belirtti. Deniz kirlendiği zaman çevrede alınması gereken alarm durumlarını da anlatan Kaya, öğrencilerin sorularını da cevaplandırdı. Süleyman Kaya, Ölüdeniz ve çevresinin dünyanın en güzel turizm bölgesi olduğunu ve kirletilmemesi gerektiğini de söyledi. Mavi bayrak kriterlerini de tek tek anlatan turizmci Süleyman Kaya, amaçlarının gelecek kuşaklara çevre bilincini aktarmak olduğunu söyledi.

Bu haber toplam 52 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.