Ölüler garajda yıkanıyor

Daha önce kurulan Semt Polikliniklerin kapanarak mevcut binanın yeniden düzenlemesi sonucu Muğla-Yerkesik Adli Tıp Kurumu geçtiğimiz aylarda açılarak hizmet vermeye başlamıştı. Daha önce meydana gelen ölüm olaylarında cenazeler...

Ölüler garajda yıkanıyor

Daha önce kurulan Semt Polikliniklerin kapanarak mevcut binanın yeniden düzenlemesi sonucu Muğla-Yerkesik Adli Tıp Kurumu geçtiğimiz aylarda açılarak hizmet vermeye başlamıştı. Daha önce meydana gelen ölüm olaylarında cenazeler otopsi için başta İzmir olmak üzere civar illere gönderilirken bu hem yasal işlemlerin tamamlanmasında zaman alıyor hem de cenaze yakınları çeşitli sıkıntılar yaşıyordu. Adli Tıp Kurumu’nun hizmeti girmesi ile birlikte hem bu sıkıntılar ortadan kalktı hem de Muğla ve ilçelerindeki büyük bir eksik giderildi.

Vatandaşların tepkisine neden oldu

Adli Tıp Kurumu’na getirilen cenazeler kesin ölüm nedenlerinin belirlenmesi için gerçekleştirilen otopsi işlemlerinden sonra kuruma yaklaşık 50 metre uzaklıktaki Yerkesik Belediye Garajı içindeki cenaze yıkama aracında yıkanıyordu. Zaman zaman aynı gün 4-5 otopsinin de gerçekleştiği gözlenirken cenazeler kurumdan alınarak araçla Belediye Garajına getiriliyor ve buradaki aracın içinde yıkanıyordu.

Vatandaşlar; “ Adli Tıp Kurumu’nun beldemize açılması hepimizi çok sevindirdi. Muğla adına büyük bir eksiklikti . Fakat yapılan otopsilerden sonra cenazelerin yıkanış şekli bizleri rahatsız etti. Aynı gün bir çok otopsinin yapıldığına şahit oluyoruz. Cenazeler otopsi işlemlerinden sonra araçla kurumdan alınarak garaj içine getiriliyor araçtan indirilerek cenaze yıkama aracının içine alınıyor ve yıkanıyor. Bu hiç de hoş bir görüntü oluşturmuyor. Garajın yakınında okul ve oyun parkları var. Çocuklarımız buralarda oyun oynarken ister istemez bunları görüyor ve bu görüntüler çocuklarımızın psikolojini olumsuz etkiliyor. Sadece çocuklarımızın değil yetişkinler bile bu manzaralardan rahatsız oluyor. İlgili yetkililerden  bu durumun bir an önce düzeltilmesini istiyoruz. “ diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Çözüm belediyeden geldi

Sorunun giderilmesi için gerekli girişimleri başlattıklarını bildiren Yerkesik Belediye Başkanı Yusuf Demirci; “ Biz cenaze yakınlarının sıkıntı yaşamaması için garaj içindeki belediyemize ait donanımlı cenaze yıkama aracımızı kendilerine ücretsiz olarak tahsis etmiştik. Vatandaşlarımız da bu konudaki istek ve şikayetlerini bize ilettiler. Belediyemizin bu konu ile ilgili yükümlülüğü olmamasına rağmen gerekli girişmeleri başlattık. Bildiğim kadarıyla Adli Tıp Kurumumuzun da cenazelerin yıkanması ile ilgili görev ve sorumluluğu yok. Kurumun görev ve yetkisi otopsiden sonra hazırlanan raporla birlikte cenazeyi yakınlarına teslim etmesi ile birlikte sona eriyor.

Yıkama yeri yapılıyor

Bu konuda neler yapılabileceğini inceledik. Kurum binasının yanında Halk Sağlığı Binası bulunuyor. Bu binanın bodrum katında bir arşiv bölümü var. Biz bu arşiv bölümünü oradan kaldırarak orayı cenaze yıkama yeri olarak gerekli koşulları sağlayarak düzenleyeceğiz. Belediye olarak bunu yapmanın yanında elektrik ve suyunu da ücretsiz olarak verip işleyişini sağlamış olacağız. Böylece hem cenaze yakınlarımız sıkıntılardan kurtulacak hem de vatandaşlarımızı haklı olarak rahatsız eden bu görüntüler ortadan kalkacak ve soruncu kalıcı bir çözüm bulunmuş olacak. Birkaç güne kadar bu düzenlemeyi başlatacağız” diye konuştu.

Bu haber toplam 98 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.