Ölüdeniz’de marka denetimine tepki

Fethiye'nin Ölüdeniz Beldesi'nde ünlü markalara ait ürünlerin sahtelerini sattığı belirlenen 18 iş yerine Ölüdeniz Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri ve avukatlar tarafından yapılan baskında 12 iş yerinde gömlek, pantolon,...

Ölüdeniz’de marka denetimine tepki

Fethiye'nin Ölüdeniz Beldesi'nde ünlü markalara ait ürünlerin sahtelerini sattığı belirlenen 18 iş yerine Ölüdeniz Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri ve avukatlar tarafından yapılan baskında 12 iş yerinde gömlek, pantolon, tişört ve şapkaların da aralarında bulunduğu bin 230 ürüne, imha edilmek üzere el konuldu. Jandarma ekipleri sahte ürün sattığı tespit edilen iş yerleri hakkında yasal işlem başlattı. Bunun ardından 12 işyeri kepenklerini indirerek, turistik belde de yolu trafiğe kapatıp, yürüyüş yaptılar. Yürüyüş sırasında müşteri taşıyan ticari taksi şoförleri yoldan geçemeyince eylem yapan esnaflarla kısa süreli tartıştılar. Tartışmalar büyümeden araya giren esnaf ve şoförlerce engellendi. Yapılan eyleme Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz’da esnaflarla beraber yürüyerek destek verdi. 

İşyerlerini kapatan esnaflar, her yıl yaz sezonunda avukatların gelerek baskın düzenlendiğini, baskının ardından avukatların kendilerinden para istediğini söylediler. Ayrıca para verdiklerinde herhangi bir şikayet olmadığını belirten esnaflar “Bizler perakende satış yapıyoruz. İstanbul’da, Ankara’da birçok fabrika bu işle uğraşıyor. Eğer yasal değilse bu fabrikalara baskın düzenlesinler” diye tepkilerini dile getirdiler.

Eyleme destek veren Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz'da, “Yaz sezonu neredeyse bitiyor. Burada esnaflarımız haklı. Biz yasalara saygılıyız. Fakat bunun bir orta yolu bulunması lazım. Zaten işler oldukça zayıf. Bunun planlaması gelecek yıl için yapılır. Ve ona göre uygulanır. Ağustos sonu zaten işler bitecek. Esnaflarımız işyerlerini kapattığında turizmimiz zarar görecek” dedi.

Bu haber toplam 158 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.