Ölüdeniz’de ihale eylemi

Ölüdeniz kumsalı günü birlik alan ve tesislerinin Ankara’da bir firmaya ihale edildiği iddiaları üzerine sivil toplum kuruluşları tepki eylemi gerçekleştirdi. Hisselerinin büyük çoğunluğu kapatılan İl Özel İdare'ye ait...

Ölüdeniz’de ihale eylemi

Ölüdeniz kumsalı günü birlik alan ve tesislerinin Ankara’da bir firmaya ihale edildiği iddiaları üzerine sivil toplum kuruluşları tepki eylemi gerçekleştirdi. Hisselerinin büyük çoğunluğu kapatılan İl Özel İdare'ye ait Muğla El Sanatları A.Ş. (MELSA) tarafından işletilen Kumburnu Plajı Muğla’nın Büyükşehir olmasının ardından Çevre Bakanlığı Tabiat Varlıkları Koruma Kurumu bünyesinde Valilik ve Çevre Bakanlığı bünyesinde kurulan şirkete tarafından yönetileceği ileri sürüldü. Fethiye’deki Sivil Toplum Kuruluşları Ölüdeniz Belcekız Plajında bir araya gelerek Kumburnu Tabiat Parkına kadar yürüdüler. Tepki eylemine dizi oyuncusu Yusuf Akgün kız arkadaşıyla katıldı.

Gerçekleştirilen eylemde ortak basın açıklamasını Fethiye Meslek Kuruluşları Güç Birliği adına Fethiye Baro Temsilciliğinden Avukat Tayfur Ülker okudu. Ülker “Fethiye'de 30 yıldan bu yana turizm yapılmaktadır. Turizm değerleri içerisinde en önemli varlığımız plajlarımızdır. Ne gariptir ki 30 yıldan bu yana bu plajlar ilçe dışındaki şirketler ve kuruluşlarca yönetilmekte ve işletilmektedir. Bu durum ilçe kamuoyunu yıllardan bu yana rahatsız etmektedir. İlçe turizminin en önemli aktörlerinden olan yerel yönetimler başta olmak üzere bu plajlar yerel dinamiklerce yönetilmeli ve işletilmelidir. Çünkü yerel de buraları işletmek ve korumak konusunda yeterli bilgi birikimi ve koruma bilinci vardır” diyerek “Yeniden yönetimin ve yerel değerlerin öne çıktığı bir dünyada yöre insanını kucaklamayan böylesi yaklaşımların Fethiye kamuoyunca desteklenmeyeceğini vurgulamak isteriz” dedi.

Fethiye Belediye Başkan vekili Mete Atay da "Fethiye halkının bu tür eylemlerini destekliyoruz. Fethiye’nin öz kaynaklarının Fethiye sınırları içerisinde kalmasından yanayız. İlçemiz artık Büyükşehir yasasıyla sınırları büyüyen bir ilçe oldu. Doğal olarak da bir çok eksikleri ve sıkıntıları bulunmaktadır. Bu eksiklikleri gidermek için bu tür yerleri işletmeye ihtiyacımız var” diyerek işletmenin Fethiye Belediyesine tahsisini istedi.

Bu haber toplam 86 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.