Ölüdeniz’de bayram yoğunluğu başladı

Ramazan Bayramının yaklaşması ile birlikte yerli turistler Fethiye’ye gelmeye başladı.Fethiye’deki turistik tesislerde bayram hazırlıkları başladı. Hava sıcaklığının artması ve bayram tatilini değerlendirmek isteyen yerli...

Ölüdeniz’de bayram yoğunluğu başladı

Ramazan Bayramının yaklaşması ile birlikte yerli turistler Fethiye’ye gelmeye başladı.

Fethiye’deki turistik tesislerde bayram hazırlıkları başladı. Hava sıcaklığının artması ve bayram tatilini değerlendirmek isteyen yerli turistler sahillere akın ederken Fethiye Ölüdeniz’de tesisler şimdiden dolmaya başladı. Fethiye otelciler birliği (FETOB) başkanı Yavuz Torunoğulları küçük ve orta ölçekli tesislerin beklediği yerli turistler tesisleri doldurmaya başladı. Bayram Tatili boyunca Fethiye’ye yoğun bir turist akını bekliyoruz. Fethiye ve Ölüdeniz yöresi Bayram boyunca başlayıp eylül ayı sonuna kadar yüzde 100 doluluk yaşayacak dedi.

Hava sıcaklığının 38-40 dereceye ulaşması ile birlikte denizin keyfini doyasıya çıkaran tatilciler, bayram tatiline erken geldiklerini söyledi. Yabancı turistin az olması ise dikkatlerden kaçmazken ölüdeniz çevresindeki birçok tesis yerli turistle dolmaya başlayınca işletmecilerin yüzleri de gülmeye başladı.

Ölüdeniz’e gelen yerli turistler bayram tatiline erken çıktıklarını Ölüdenizi çok güzel bulduklarını söylediler. Turistler yamaç paraşütlerini izleyip zaman zaman Babadağ’dan tandem(ikili) uçuş yaparak adrenalin keyfi yaşarken günü birlik teknelerle kelebekler vadisi, kabak koyu, soğuk su, gemiler koyu çevresini gezerek tatilin tadını çıkarıyor. Fethiye otelciler birliği başkanı Yavuz Torunoğulları bu sene sezon sıkıntılı başladı. Özellikle küçük ve orta ölçekli işletmeler için beklenen yerli turist bayramla birlikte yöremizde canlılık gerçekleştirecek. Geçen yıl bayramla birlikte 40-45 gün yoğun bir doluluk yaşamıştık. Bu yılda bayramla birlikte başlayıp eylül’ün ortasına kadar özellikle iç pazarda önemli bir artış olacağını belirledik. Fethiye’nin de bundan payını alacağını düşünüyoruz. Bölgede fiziki bir değişikliliğin bulunmadığını Büyükşehir yasasıyla birlikte henüz alt yapıda bir hareketliliğin olmadığını bayram yoğunluğu nedeniyle jandarma ve polisin trafik yığılmalarını önlemek için tedbir alacaklarına inanıyoruz. Geçen 2 yılda yaşanan yoğunluklar nedeniyle önlemlerin bu yıl erken alınacağını bekliyoruz. Fethiye’de çalış, Ölüdeniz ve diğer yerlerde ki küçük işletmelerin beklentileri bu bayramda da gerçekleşip iyi bir dönem yaşayacaklar” dedi.

Bu haber toplam 69 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.