Ölüdeniz semalarında 19 Mayıs coşkusu

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Ölüdeniz Pilotlar Kooperatifi tarafından gökyüzünde kutlandı. Sekiz paraşütçünün gökyüzünde sergilediği gösteri büyük beğeni topladı.160 pilotun Babadağ’dan uçuşa...

Ölüdeniz semalarında 19 Mayıs coşkusu

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Ölüdeniz Pilotlar Kooperatifi tarafından gökyüzünde kutlandı. Sekiz paraşütçünün gökyüzünde sergilediği gösteri büyük beğeni topladı.

160 pilotun Babadağ’dan uçuşa geçerek aynı anda gökyüzünde Türk Bayrağı açmak istediği 19 Mayıs kutlaması, hava şartlarından dolayı ertelendi. Olumsuz havaya rağmen bir şirkete ait 8 yamaç paraşütü pilotu müşterileriyle birlikte gökyüzünde Türk Bayrağı dalgalandırdı. Gösteri sisi bırakan pilotlar, gökyüzünde akrobasi hareketleri yaparken belcekız plajındaki turisttik tesislerde 10. Yıl Marşı'nı çaldı. Tüm ölüdeniz 10. yıl marşını dinlerken plajdaki çok sayıda turistte marş eşliğinde gökyüzündeki Türk bayraklı pilotların gösterisini izlediler. Bu arada bazı gençler ve pilotlar meşaleler yakarak Türk bayrağı dalgalandırdı. Turistlerde, ellerinde Türk Bayrağı ile 10. Yıl Marşı'na eşlik etti. Pilotlar 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Coşkusu'nu Ölüdeniz’de de yaşamaktan mutlu olduklarını söyledi.

Ölüdeniz Yamaç Paraşütü Pilot Kooperatifi Başkanı Celal Yıldız da, “19 Mayıs nedeniyle pilotlar olarak büyük bir organizasyon planladıklarını ancak hava şartlarından dolayı ertelemek zorunda kaldıklarını, kötü havaya rağmen şirketlerden birinin pilotları yinede milli duyguları coşturdu” dedi. Kooperatif olarak 160 paraşütle aynı anda gökyüzünde Türk Bayrağı açma istiyorduk diyen Celal Yıldız şimdi hava şartları iyi olursa 19 Mayıs Kol uçuşu yapacağız bunu her milli bayramda gerçekleştirerek milli bayramları unutturmayacağız” dedi.

Ölüdeniz de tatil yapan Arzu Seçik isimli tatilci ise, “İnanılmaz duygulandık. Plajdan koşarak geldik. Gökyüzündeki gösteri mükemmeldi. 19 Mayıs’a yakıştı” dedi.

Bu haber toplam 102 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.