Ölüdeniz Öykü Ödülleri verildi

Ölüdeniz Belediyesi ile Bencekitap Yayınları tarafından düzenlenen “Ölüdeniz Öykü Ödülleri” kapsamında ödül kazanan ilköğretim ve lise öğrencilerinin ödülleri Keçi Kitabevi’nde düzenlenen törenle verildi.Törende...

Ölüdeniz Öykü Ödülleri verildi

Ölüdeniz Belediyesi ile Bencekitap Yayınları tarafından düzenlenen “Ölüdeniz Öykü Ödülleri” kapsamında ödül kazanan ilköğretim ve lise öğrencilerinin ödülleri Keçi Kitabevi’nde düzenlenen törenle verildi.

Törende konuşan Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz,  etkinliği düzenleme amaçlarının Fethiye’deki öğrencilerimizin okuma ve yazma şevkini artırmak olduğuna işaret ederek, “Bu yarışma ile öğrencilerimizin yazma hevesini artırdık. Ben inanıyorum ki bu çocukların arasından önümüzdeki günlerde çok başarılı öykü yazarları, şairler ve edebiyatçılar yetişecek. Bu etkinliğe destek veren Fethiye Kaymakamlığı, ilçe müdürlüğü, okul müdürlerimiz, öğretmenlerimiz, çocuklarımızın ailelerine, Bence yayınevine ve Kültür Müdürümüz Coşkun Karabulut’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bence Yayınevi Sahibi Ceyda Pırıl Kösten ise yarışmaya katılan eserlerin Ankara’da jüri tarafından değerlendirildiğini anlatarak, “Bu yarışmada ödül alan eserlerin büyük bir bölümü basılacak.  Bu yarışma sayesinde çocuklarımız yazarlığa ilk adımlarını atmış olacaklar. Ölüdeniz Belediyesi böyle bir etkinlikle kültür hayatına önemli bir katkı sağladı” dedi.

Konuşmaların ardından ödül alan öğrencilere ödülleri verildi. Törene katılan öğrenciler, öğretmenleri ve aileleri daha sonra hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yarışmada ödül alan öğrenciler:İlköğretim Okullarıkategorisinde;Zeynep Doğa Şatır (Özel Ata İlköğretim-Birinci), Hatice Gül Özcan (Patlangıç İlköğretim-İkinci), Cenker Demirel (Gazi İlköğretim-Üçüncü), Keçi Kitapevi Özendirme Ödülü:Melisa Yenigün (Fethiye Gazi İlköğretim Okulu)

Lise Kategorisinde:Okan Demirel (Fethiye Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Denizcilik ve Anadolu Lisesi-Birinci)

Ali Şahin (Fethiye Anadolu Lisesi-İkinci), Nilgün Tokmak (Fethiye Anadolu Lisesi-Üçüncü)

Bu haber toplam 90 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.