Ölüdeniz Jandarma nezaretinde devrediliyor

MELSA tarafından işletilen ve ve MUÇEV tarafından ihaleye çıkarılacak olan Ölüdeniz Kumburnu Tabiat Partı ve Belcekiz Plajı’nın tahliye işlemleri jandarma nezaretinde gerçekleştiriliyor.Fethiye'nin dünyaca ünlü Ölüdeniz...

Ölüdeniz Jandarma nezaretinde devrediliyor

MELSA tarafından işletilen ve ve MUÇEV tarafından ihaleye çıkarılacak olan Ölüdeniz Kumburnu Tabiat Partı ve Belcekiz Plajı’nın tahliye işlemleri jandarma nezaretinde gerçekleştiriliyor.

Fethiye'nin dünyaca ünlü Ölüdeniz Plajları, sezon ortasındaki yaşanan ihale ve devir teslim tartışmaları nedeniyle büyük bir sıkıntıyla karşı karşıya kaldı. Çöplerin biriktiği, elektrikler ve suların aniden kesildiği plajda, şezlong ve şemsiyeler jandarma nezaretinde toplandı.

Ölüdeniz Kumburnu Tabiat Parkı ve Belcekız Plajı, yıllardır Muğla Valiliği'ne bağlı MELSA şirketi tarafından işletiliyordu. Muğla'nın büyükşehir olmasının ardından Ölüdeniz Kumburnu Tabiat Parkı ve Belcekız Plajı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne devredilirken, Muğla Büyükşehir Belediyesi'ne devredilen MELSA da Muğla Çevre Vakfı (MELSA) adını aldı. Tabiat parkı ve plaj için çıkılan ihaleyi özel bir firma alınca, MUÇEV yetkililerine tahliye işlemleri için 23 Mayıs tarihinde tebliğ yapılmıştı. İhale sürecinin ardından tabiat parkının giriş kapısı, otopark ve su sporları faaliyetlerinin MUÇEV; büfe, kafeterya, şemsiye ve şezlonglarının ise firma tarafından işletileceği açıklanmıştı.

Kumburnu Tabiat Parkı ve Belcekız Plajı'nda sıkıntılı ihale ve tahliye sürecinin ardından bugün MUÇEV yetkililerinin olmaması nedeniyle jandarma ve zabıta gözetiminde tahliye işlemi yapıldı.

Hizmetlerin aksaması tepki çekti

Tatil için Ölüdeniz'e gelen turistlerin büyük sıkıntı yaşadığı tahliye işlemi sırasında turistlerin kiraladığı şezlong ve şemsiyeler kamyonlara yüklendi. Kafeteryalardaki günlük verilen hizmetler durdurulup, eşyalar ve malzemeler toplanıp paketlendi. Elektrik ve sular kesilince, duş ve tuvaletlerin çeşmeleri akmadı. Tabiat parkına giriş ücreti ödeyerek giren turistler, hiçbir hizmet bulamayınca duruma tepki gösterdi. Ölüdeniz'de bugüne kadar böyle bir durumda karşı karşıya kalmadıklarını belirten yerli ve yabancı turistler, dışarıdan satın aldıkları şemsiyelerde güneşten korunmaya çalıştı.

Muğla Büyük Şehir Belediyesi MUÇEV Genel Koordinatörü Muhammet Serttaş, MUÇEV şirketi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından İdare Mahkemesine dava açıldığını ve karar açıklanmadan tahliye istendiğini söyledi. Serttaş, ”Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerine devir işlemi yapıyoruz. 21 Mart 2014’te Muğla valiliği MELSA şirketini iptal edip, bu durumu bize 23 Mayıs'ta bildirdi. Kapı girişi, otopark, su sporları MUÇEV, büfe şemsiye şezlong kafeterya işletmeleri ise ihaleyi alan şirket tarafından işletilecek. Sezon ortasında böyle bir şeyin yapılması doğru değildir. 3 bin şemsiye ve şezlong ile büfelerdeki malzemeleri kamyonlara taşıyoruz. Yarından itibaren 95 işçi işsiz kalacaktır. Her gün her iki plajdan 8 bin yerli ve yabancı turist yararlanıyordu. Bu devir teslim işleminden dolayı turistler mağdur oldu” dedi.

Bu haber toplam 219 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.