Olta Balıkçılığı tartışıldı

Yalıkavak Belediyesi ve Bodrum Yarımadası Yalıkavak Sportif ve Amatör Balıkçılar Derneği (BORABDER) tarafından düzenlenen “Amatör Olta Balıkçılığının Turizme Katkıları” semineri Yalıkavak’ta yapıldı.Turizm haftası...

Olta Balıkçılığı tartışıldı

Yalıkavak Belediyesi ve Bodrum Yarımadası Yalıkavak Sportif ve Amatör Balıkçılar Derneği (BORABDER) tarafından düzenlenen “Amatör Olta Balıkçılığının Turizme Katkıları” semineri Yalıkavak’ta yapıldı.

Turizm haftası etkinlikleri kapsamında Yalıkavak Belediyesi Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıya, Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan, Bodrum Yarımadası Yalıkavak Sportif ve Amatör Balıkçılar Derneği Başkanı Yavuz Erdoğan, Olta Balıkçıları Federasyon Başkanı İsmail Atalay, Ege Üniversitesi Su ürünleri Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Musa Sarı, Doç Dr. Yıldız Bolat, Yaban TV Yönetim Kurulu Başkanı Melih Meriç, Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz başta olmak üzere çok sayıda vatandaş katıldı.

Olta Balıkçıları Federasyon Başkanı İsmail Atalay konuşmasında, “Dünyanın birçok ülkesinde olta balıkçılığı ile ilgili ciddi çalışmalar yapılıyor. Yapay göller oluşturularak olta balıkçılığı turizmine açılıyor. Bizde ise balık bitiyor, stoklar bitiyor gibi bir yaklaşım var. Özellikle denizlerde olta balıkçıları balıkları tüketen insanlar olarak algılanıyor. Bunun önüne geçmek için tedbirler alınmalı. Olta balıkçılığının görünürde bir kayıtlı ekonomi olmadığı için sıkıntılar yaşanıyor. Ben yılda en az 5 kez olta ile balığa çıkan 5 milyon insanımız olduğuna inanıyorum. Bu olta balıkçılığı turizmi açısından önemli bir sayı” ifadelerini kullandı.

Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan katılımcılara teşekkür ederek, “Amatör balıkçılar derneğimiz yeni olmasına rağmen çok aktif. Geçtiğimiz yıllarda çok yarışmalar düzenlediler. Bu etkinlikte oldukça önemli. Amatör balıkçılığın turizme kazandırılması için yapılması gerekenler bu tür toplantılarla ortaya çıkacak. Bizlerin amacı bölgemizin en önemli gelir kaynağı olan turizmin her dalının gelişmesini sağlamak. Amatör balıkçılıkta bu alanlardan birisi” dedi.

Bu haber toplam 64 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.