Ölmek için Bodrum’a geliyordu

Kanser hastası olun ve çok sevdiği Bodrum Gümüşlük beldesinde ölmek isteyen Hollandalı turist son nefesini havaalanında verdi. Gerrit Berghorst, arkadaşına “ Ölmek için Bodrum’a geliyorum” diye mesaj attıktan sonra Bodrum’a...

Ölmek için Bodrum’a geliyordu

Kanser hastası olun ve çok sevdiği Bodrum Gümüşlük beldesinde ölmek isteyen Hollandalı turist son nefesini havaalanında verdi. Gerrit Berghorst, arkadaşına “ Ölmek için Bodrum’a geliyorum” diye mesaj attıktan sonra Bodrum’a gelirken İstanbul Atatürk Havaliminande son nefesini verdi.

Hollandalı Gerrit Berghorst, yakalandığı pankreas kanserinden kurtulamayacağını anlayınca ölmek için Bodrum İlçesine bağlı Gümüşlük'e gelirken İstanbul Atatürk Havaalanında son nefesini verdi.

Gümüşlük'te yaşayan 54 yaşındaki Gerrit Berghorst, bir süre önce tedavi ve kontrollerini yaptırmak için ülkesi Hollandaya gitti. Berghorst'a, doktorları fazla bir ömrü kalmadığını söylediler ve mutlu olmasını önerdiler. Gerrit Berghorst, Gümüşlük'e tekrar gelmek için hazırlık yaparken, Facebook üzerinden arkadaşlarına ölmek için Gümüşlük'e geleceğini, kendileriyle vedalaşmak istediğini yazdı. Berghorst, üç gün önce Amsterdam'dan kalkan Türk Hava Yollarına ait uçakla İstanbul Atatürk Havaalanına geldi. Berghorst,

Bodrum'a kalkacak uçağı beklerken fenalaştı. Havaalanında yapılan tüm müdahalelere rağmen Hollandalı Gerrit Berghorst, Gümüşlük yolunda son nefesini verdi.

Türk Hava Yolları çalışanları, Gerrit Berghorst'un Hollanda'da yaşayan erkek ve kız kardeşine ulaşıp acı haberi vererek yardım istedi. Gerrit Berghorst'un vasiyetini öğrenen Türk Hava Yolları yöneticileri, Gümüşlük aşığı Gerrit Berghorst'un cenazesini Bodrum'a ücretsiz taşıdı. Gerrit Berghorst'un Gümüşlük'teki arkadaşları ölüm olayını duyunca şok oldu. Hollanda'dan dün Bodrum'a gelen Gerrit Berghorst'un kardeşleri de cenaze töreninde hazır bulundu. Bu arada cenazeye Gerrit Berghorst'un yıllardır görmediği kızı Marian ve iki yıl önce evlendiği Ordulu eşi ve daha 40 günlük torunu Mahir Çayan da katıldı.

Gerrit Berghorst'un cenazesi; uzun bir araba konvoyu ile çok sevdiği Gümüşlük Yalısından alınarak Karakaya köyündeki yabancılar mezarlığına gömüldü. Türk adetleri ve Hıristiyan usulüne göre gömülen Gerrit Berghorst'un son isteği yerine getirilmiş oldu.

Bu haber toplam 97 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.