Ölen işçinin maden ocağı kapatıldı

Köyceğiz ilçesinde 19 Kasım tarihinde meydana gelen özel bir şirkete ait krom madeni ocağındaki göçük sonrası 4 işçi göçük altında kalmış, işçilerden üçü kurtulurken, Ali Abay (30) isimli işçi göçük altından kurtarılamamıştı....

Ölen işçinin maden ocağı kapatıldı

Köyceğiz ilçesinde 19 Kasım tarihinde meydana gelen özel bir şirkete ait krom madeni ocağındaki göçük sonrası 4 işçi göçük altında kalmış, işçilerden üçü kurtulurken, Ali Abay (30) isimli işçi göçük altından kurtarılamamıştı. Kaza sonrası, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından göçük ile ilgili iş müfettişleri gönderilmişti. Müfettişler incelemesini tamamlayarak ocağın kapatılması kararını verdi.

Köyceğiz Pinar köyündeki Krom Ocağı İşletmesine ait maden ocağında yaşanan göçük nedeniyle yapılan teftiş sonucunda İş Teftiş İzmir Grup Başkanlığı’nca oluşturulan İş Müfettişleri heyeti hazırladıkları raporda, ocağın 3. katındaki +140 kotlu galeri ve bu galeriye bağlı üretim ara katı yer üstüne birbirinden bağımsız ve güvenli yapıda en az iki farklı yoldan bağlandığı, yeraltında üretim yapılarak açılan boşluklara yeterli tahkimat yapılmadığı, oluşan boşlukların doldurulmadığı, kavşak ve bağlantı noktalarında yapılan tahkimatların yetersiz olduğunu bildirdi.

İş Müfettişleri heyeti, belirtilen hususların çalışanlar için hayati tehlike oluşturması nedeniyle 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun 25. maddesine göre “İş Yerinde İşin Durdurulmasına” karar verdi.

Bu haber toplam 75 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.