Ölen eşi için AİHM’ye gidecek

Almanya’da emekli olduktan sonra Alman asıllı 44 yıllık eşi Anna Martha Ilonka Şimşek ile birlikte Fethiye’de yaşamaya başlayan Aydın Şimşek, 2010 yılı Eylül ayında bel ağrılarından şikayet eden eşini doktorlara götürmesine...

Ölen eşi için AİHM’ye gidecek

Almanya’da emekli olduktan sonra Alman asıllı 44 yıllık eşi Anna Martha Ilonka Şimşek ile birlikte Fethiye’de yaşamaya başlayan Aydın Şimşek, 2010 yılı Eylül ayında bel ağrılarından şikayet eden eşini doktorlara götürmesine rağmen sonuç alamadı. Tavsiye üzerine eşini Burdur’un Bucak ilçesindeki özel bir hastaneye götüren Aydın Şimşek, burada eşine yapılan anestezi sonrası eşi önce komaya girdi sonra hayatını kaybetti. Aydın Şimşek, hastane görevlileri hakkında dava açarak olayı mahkemeye taşıdı. Mahkemenin “kovuşturma yapılmasına yer olmadığı” kararı üzerine ikinci kez yıkılan Aydın Şimşek bu kez olayı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne taşıyor.

Eşinin ihmal ve dikkatsizlik sonucu kaybettiğini söyleyen Şimşek, “Almanya’da çekilen MR göstermemize rağmen hastanedeki doktor, yeni bir MR çekilmesini istedi. Eşim heyecan duyduğunu, yeni bir MR çekilmek istemediğini söyledi. İlgili doktor, anestezi ile bu işi yapacaklarını belirttiler. Hastanede görevli Ahmet isimli doktor, anestezi uygulayıp, eşimi MR cihazına soktu. Eşim burada bayıldı. Nefes almamaya başladı. Eşime suni solunum ve kalp masajı yapıldı. 72 saat hastanede komada kaldıktan sonra sonuç alamayınca özel uçakla Almanya’ya götürdüm. 24 Ekim 2010 tarihinde kaybettim. Eşimin ölümüne neden olan doktorlar ve hastane hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na ve Sağlık Bakanlığı’na suç duyurusunda bulundum.”

Cumhuriyet Savcılığının 27 Mart 2012 tarihinde kovuşturmaya yer olmadığına karar verdiğini belirten Şimşek, “Şimdi İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvuracağım. Çünkü eşim yürüyerek, sağlam şekilde hastaneye girdi, komada çıktı. Vicdanen rahatsızım. O hastaneye eşimi götürdüğüm için pişmanım. Ancak eşimi ölüme götüren MR olduğu halde, MR çekilmesine zorlayan, yüksek anestezi veren kişiler hakkında bir şey yapılamaması ve hastanenin tam teçhizatlı olmaması beni üzüyor” dedi.

Bu haber toplam 89 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.