Ölen bebekle ilgili suç duyurusu

Menteşe’de doğrum sonrası ölen bebekle ilgili olarak ailesi tarafından doğum servisi doktoru ve hemşireleri hakkında suç duyurusunda bulunuldu.Menteşe’de doğduktan sonra ölen bebekle ilgili aile, doktor ve hemşireler hakkında...

Ölen bebekle ilgili suç duyurusu

Menteşe’de doğrum sonrası ölen bebekle ilgili olarak ailesi tarafından doğum servisi doktoru ve hemşireleri hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Menteşe’de doğduktan sonra ölen bebekle ilgili aile, doktor ve hemşireler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne dün sancılarının artması üzerine yatan Aysun Koca (24), Kadın Doğum Servisine alındı. Koca'nın sabah yeniden sancısı tutunca, doktorlar tarafından normal doğum yapılmak üzere ameliyathaneye alındı. Doğum sırasında kalbi duran bebek, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

Bebeğinin ölümü üzerine baba Ferdi Koca, doktor ve hemşirelerin eşiyle ilgilenmediğini ve bebeğinin ihmal sonucu öldüğünü iddia ederek hastane yöneticileri, doktor ve hemşireler hakkında şikayette bulundu.

Koca, “Sabah saatlerinde doğum için eşim ameliyathaneye alındı. Bir süre sonra panik halinde biri kadın üç doktor ameliyathaneye girdi. Daha sonra ameliyathanedeki görevli, bebeğin öldüğünü söyledi. Akşamdan her şey normaldi. Ameliyat sonrası yaşananlar karşısında şaşırdım. Görevliler hakkında şikayetçi olmak için polisi aradım. Polis Hamdi Bey Karakoluna götürerek şikayeti aldı. Çocuğumun ölümüne neden olan ve ihmali olanlar hakkında şikâyetçi oldum” dedi.

İlk bebeğini kaybeden anne Aysun Koca ise kendisine doğum öncesi bebeğin sağlıklı olduğunun söylendiğini, sezaryen olmak istediğini ancak doktorların bu isteğini kabul etmediğini ileri sürdü. Koca, “Doktor H.T'ye ‘Sancım var sezaryenle alın’ dedim. Nöbetçi olduğu halde hastanede durmadı. 3 defa kustum, bu normal değildi. Çok ağrılarım vardı. Çocuğumun öldüğünü bile bana söylemediler” ifadelerini kullandı.

Bebeğin ölümü inceleniyor

Muğla Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Murat Himoğlu, iddialarla ilgili inceleme başlatıldığını belirterek, “Rahimde açılma olmadığı için doğumun sabah saatlerine alınmış. Şu anda konu ile ilgili kurumumuz tarafından inceleme başlatıldı” dedi.

Bebeğin cenazesi, savcılığın hastane morgunda yaptığı incelemenin ardından ailesine teslim edildi. İlk bebeklerini kaybeden acılı baba Ferdi Koca, sağlığında göremediği bebeğinin cenazesini gözyaşları içinde elinde taşıyarak araç ile Kavaklıdere ilçesi Bellebol Mahallesi'nde toprağa verdi.

Bu haber toplam 62 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.