Okullarda tabletler dağıtıldı

Muğla’da tablet bilgisayar dağıtımı Muğla Anadolu Lisesi’nde düzenlene törenle başladı. İlk etapta 180 öğrenci ve 51 öğretmene okul tabletleri teslim edildi.Milli Eğitim Bakanlığı eğitim ve öğretimde fırsat eşitliğini...

Okullarda tabletler dağıtıldı

Muğla’da tablet bilgisayar dağıtımı Muğla Anadolu Lisesi’nde düzenlene törenle başladı. İlk etapta 180 öğrenci ve 51 öğretmene okul tabletleri teslim edildi.

Milli Eğitim Bakanlığı eğitim ve öğretimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla Dünya’da ilk defa uygulamaya koyduğu Fatih Projesi kapsamında Türkiye genelinde okul tabletleri dağıtımı başlatmıştı.

Muğla Anadolu Lisesi’nde düzenlenen okul tableti dağıtımı törenine Vali Vekili Faruk Necmi Kurt, AK Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özden, İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar ve AK Parti İl Başkanı Nihat Öztürk katıldı. Okul tabletleri ile ilgili bilgi veren Anadolu Lisesi Müdürü Bayram Güner, okul tabletleri ile öğrencilerin teknolojiye kullanma ve dersleri anlama kabiliyetlerinin arttığını söyledi. İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar ise LCD tahta ve okul tabletleri hakkında bilgi verdi. Çınar, “Donanım ve yazılım altyapı bileşeni kapsamında ilimizde 41 okulda Etkileşimli tahta tamamlanmış olup, bu okullarımıza toplam 920 tahta kurulumu gerçekleştirildi. Altyapı kurulum çalışmaları da devam etmektedir. Muğla’da pilot okul olarak seçilen Muğla Merkez Anadolu Lisesi ve Fethiye Ömer Özyer Anadolu Lisesindeki 9. Sınıf öğrencilerimize toplam 296 öğrenci ve 93 öğretmenimize tablet dağıtımı yapıldı. Etkileşimli tahta kurulumlarının tamamlanmasının ardından kurulum yapılan okullarımızda düzenlenen seminerlerde Bin 146 öğretmenimiz eğitim aldı. Bin 224 öğretmenimize de 30 saatlik hizmet içi eğitim verilerek kurulan etkileşimli tahtaları kullanmaya başlamıştır” dedi.

AK Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özden, öğretmenlerin sınıflarda tek öğretici kapsamından bu tabletler ile çıktığını belirterek, “Artık öğretmenlerimiz sınıflarda tek bilen eğiticiler değil. Okul tabletleri ile öğrencilerimiz de aynı anda anlatılan dersi tabletten öğrenme şansına sahip. Teknolojiyi kullanmak iyi olmakla berebar, en iyi okullarda eğitim görmek, en iyi üniversiteleri kazanmak kadar çok iyi bir vatandaş olmak, topluma ve çevreye duyarlı olmak da önemli” diye konuştu.

Bu haber toplam 120 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.