Okullarda 23 Nisan Kardeşliği

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri doğrultusunda İl merkezindeki 18 okul, merkeze bağlı köy ve kasaba okulları ile “Egemenlik Kardeşi” oldu. Merkezdeki okullardan idareci, öğretmen ve öğrenciler kardeş...

Okullarda 23 Nisan Kardeşliği

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri doğrultusunda İl merkezindeki 18 okul, merkeze bağlı köy ve kasaba okulları ile “Egemenlik Kardeşi” oldu. Merkezdeki okullardan idareci, öğretmen ve öğrenciler kardeş köy ve kasaba okullarına ziyaretlerde bulundu. Ziyaretlerde 23 Nisan coşkusu yeniden yaşandı, köy okullarındaki öğrencilere çiçekler ve hediyeler sunuldu.  Köy okulu gezilerinde Türdü 100.Yıl İlkokulu, Göktepe İlkokulu’na, Şahidi Ortaokulu, Denizova İlkokulu’na; Toki İlkokulu, Akkaya İlkokulu’na; Piri Reis İlkokulu, Avcılar İlkokulu’na; Kocamustafendi İlkokulu, Çaybükü İlkokulu’na; Cumhuriyet Ortaokulu, Bayır İlkokulu’na; Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Dokuzçam İlkokulu’na ziyaretlerde bulundu. Ayrıca program kapsamında Akkaya İlkokulu’na giden İl Emniyet Müdürü Ahmet Akbal, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Önder Uçak ve Şube Müdürü Feridun Apaydın; ziyaretlerin amacına ulaşarak, egemenlik kardeşliğinin okullar arası gönül köprüsü oluşturduğunu belirterek; köy okullarında öğrenciler, öğretmenler, idareciler ve köy halkı arasında tanışma ve kaynaşma etkinliklerinin bayrama farklı bir coşku kazandırdığını vurguladılar.

23 Nisan Bayramı etkinlikleri; kardeş okulların idareci, öğretmen ve öğrencilerinin tanışması, kaynaşması ve bayram neşesinin yaşanması adına büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Muğla Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, Şube Müdürleri Hesna Bahar, Murat Eskiakgün, Mehmet Yılmaz, Mustafa Ay’ın katıldığı Dokuzçam İlkokulu ziyaretlerine; İMKB İlkokulu Müdürü Hüseyin Karaman ve öğrencilerinin yanı sıra tiyatro sanatçısı Gülnihal Demir de yer aldı..  Dokuzçam İlkokulu öğrencileri “Çocuklar Duymasın” dizisi oyuncularından Gülnihal Demir’in okullarına gelmesinden dolayı büyük bir sevinç yaşadılar. Törende öğrencilerin sergilediği halk oyunları, aşık-maşuk gösterisi ve diğer etkinlikler beğeniyle izlendi. Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, okullar arası kardeşlik ziyaretlerinin çok faydalı ve verimli olduğunu anlatarak, Dokuzçam Köyü İlkokulu’ndan öğretmen, doktor, ormancı, şube müdürü yetiştiğini, öğrencilerin onları örnek alarak okumalarının faydalı olacağını belirtti.

Bu haber toplam 94 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.