OKULLAR HAYAT BULUYOR

Milli Eğitim Bakanlığı’nın “Okullar Hayat Buluyor” Projesi bütün ülke genelinde olduğu gibi Muğla’da da başarı ile sürüyor.Okulların eğitim-öğretim saatleri dışında dersliklerinin, kütüphanelerinin ve okul bahçelerinin...

OKULLAR HAYAT BULUYOR

Milli Eğitim Bakanlığı’nın “Okullar Hayat Buluyor” Projesi bütün ülke genelinde olduğu gibi Muğla’da da başarı ile sürüyor.

Okulların eğitim-öğretim saatleri dışında dersliklerinin, kütüphanelerinin ve okul bahçelerinin velilerin, mahallelinin ve çevrenin hizmetine açılması; okulların öğrenciler ve yetişkinler için birer “hayat boyu öğrenme merkezi” ve eğlenme ve dinlenme aktivitelerine imkân veren “yaşayan güvenli alanlar” haline dönüştürülmesini amaçlayan “Okullar Hayat Olsun Projesi” Muğla’da başarıyla sürdürülüyor.

Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında 2013 yılında şu ana kadar Orman Bölge Müdürlüğü işbirliğinde 4000 fidan dikimi gerçekleştirildiği, okul kütüphanelerinin geliştirildiği ve öğrencilerin eğlenceli vakit geçirmeleri için okul bahçelerinde oyun alanları oluşturulduğu, velilere yönelik merkez ilçede 91 adet kurs açıldığı belirtildi.

Yapılan çalışmalar hakkında toplantıda konuşma yapan Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Önder UÇAK,”Okullar Hayat Olsun Projesi, öğrencilerimizin hayâlini kurdukları okullara sahip olma imkânı vermiş ve kendi tasarladıkları peyzaj çalışmalarını kendi yaptıkları okullarında olumlu davranışlar kazanmaları, boş vakitlerini eğlenceli bir biçimde geçirmeleri ve ekip ruhunu kazanmaları açısından önem taşıyor.

Bakanlığımız ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı arasında yurt genelinde ağaçlandırma faaliyetlerinin yürütülmesine ilişkin işbirliği protokolü 25 Eylül 2013 tarihinde imzalanmıştı. Söz konusu protokol ile her öğrencinin, okul/kurum çalışanının ve velinin dikili bir fidanı olması hedeflenmektedir.” dedi.

Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürü Feridun Apaydın “İlimiz Halk Eğitimi Merkezlerince proje dahilindeki okullarda velilere yönelik Ahşap Boyama, Ev Tekstili Hazırlama, Kırkyama, Ebru, Aile Eğitimleri, Türk Halk Oyunları Kurslarının yanı sıra Step-Aerobik gibi spor kursları da düzenlenmiş olup velilerimizin çocuklarını okula bıraktıktan sonra söz konusu kurslara katılarak çocuklarıyla eş zamanlı faaliyetlerde bulunmaları imkanı sağlanmıştır.2013 yılında Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında merkez ilçede 91 adet kurs açılmış ve 641 kişi belge almıştır.

Ayrıca Aile İçi İletişim, Hoşgörü, Yardımlaşma ve Dayanışma Sınav Stresi ve Geleceği Planlama konulu seminerler verilmiştir.

Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında okullarda çizimi gerçekleştirilen geleneksel oyun alanlarının yarışmalarla yaygınlaştırılması amacıyla ''Geleneksel Çocuk Oyunları Derneği'' ile Bakanlığımız arasında imzalanan işbirliği protokolü ile İlimizde Geleneksel Çocuk Oyunları Ligi düzenlenmiş ve ayrıca liseler arası Yakan Top Türkiye Finali ilimizde yapılmıştır.”diye konuştu.

Konuşmaların ardından projenin uygulanması sağlayan katılımcıların görüş ve önerileri alındı. Yapılan etkinlik görüntülerinin sunumunun ardından mahalle ve köy muhtarlarının projeye büyük destek sağladığı vurgulandı.

Muğla Öğretmenevi Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıya Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Önder Uçak, Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürü Feridun Apaydın’la beraber bağlı ilçelerin Şube Müdürleri, Halk Eğitim Merkezi Müdürleri ve mahalle muhtarları katıldı.

Bu haber toplam 70 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.