Okulda Hostes yetiştirilecek

Milas Kız Teknik ve Meslek Lisesi Bilişim Teknolojileri, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, Giyim Üretim Teknolojisi, Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri bölümleri yanı sıra Grafik ve Fotoğrafçılık alanı bünyesinde Fotoğrafçılık,...

Okulda Hostes yetiştirilecek

Milas Kız Teknik ve Meslek Lisesi Bilişim Teknolojileri, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, Giyim Üretim Teknolojisi, Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri bölümleri yanı sıra Grafik ve Fotoğrafçılık alanı bünyesinde Fotoğrafçılık, İnşaat Teknolojileri ve Yiyecek ve İçecek Hizmetleri alanı kapsamında Hosteslik bölümleri ile yeni eğitim öğretim dönemine başladı.

Yeni eğitim öğretime 3 yeni bölümle başlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Okul Müdürü Abdulah Er, “Hedefimiz, okulumuzun akademik başarısını arttırmak ve 4 yıllık fakültelere daha fazla öğrenci göndermek; Ayrıca, Milas’taki sektörlere kaliteli ara eleman yetiştirmek. Özellikle Milas Bodrum Havalimanı bünyesindeki hava yolu şirketlerinin ihtiyacı olan host ve hostesler ile ara elemanlar yetiştireceğiz.”dedi.

Yiyecek ve İçecek Hizmetleri alanında Hosteslik olarak açılan yeni bölüme 68 öğrencinin SBS puanı sonucu yerleştiğini kaydeden Er, okul kurulu tarafından düzenlenen mülakatla 34 öğrencinin eğitim öğretime başladığını belirtti.

Milas ve çevresinde inşaat sektörünün de gelişmiş olduğuna dikkat çeken Er, “Ayrıca yapı denetim şirketlerinin artması, deprem bölgesinde yaşıyor olmamız teknik eleman ihtiyacını arttırıyor. Bizde okulumuzda yeni teknik elemanlar yetiştirerek bu eleman açığını gidereceğiz.”dedi. Er, SBS puanıyla toplam 34 öğrencinin İnşaat Teknolojileri bölümüne yerleştiğini kaydetti.

Er, ayrıca Grafik ve Fotoğrafçılık alanında Fotoğrafçılık bölümünün açıldığını da dile getiren Er, SBS puanı dışında okul bünyesinde yapılan özel yetenek sınavı sonucu bölüme 34 öğrencinin kaydı yapıldığını belirtti.

Abdullah Er, ayrıca iki yıl önce açılan Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri alanının açıldığını ve bu yıl da güzellik ve saç bakım atölyesi kurduklarını belirterek bundan böyle öğrencilerin rahatlıkla uygulama yapabileceklerini ifade etti. Önümüzdeki günler de döner sermaye kapsamında Milas halkına hizmet vermeyi planladıklarını da belirten Er, toplam 10 kişinin aynı anda hizmet alabileceğini kaydetti.

Er son olarak, önümüzdeki günlerde fotoğrafçılık, beton denemeleri ve hosteslik uygulamaları atölyelerinin faaliyete geçeceğini ve öğrencilerin uygulama alanlarının olacağını sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 88 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.