Okulda deprem tatbikatı

Birinci derecede deprem bölgesi Muğla’da, İl Acil Afet Müdürlüğü tarafından olası afetlere karşı tatbikatlar devam ediyor. Ula ilçesindeki Sosyal Bilimler Lisesi’nde gerçekleştirilen geniş kapsamlı tatbikatta senaryo gereği...

Okulda deprem tatbikatı

Birinci derecede deprem bölgesi Muğla’da, İl Acil Afet Müdürlüğü tarafından olası afetlere karşı tatbikatlar devam ediyor. Ula ilçesindeki Sosyal Bilimler Lisesi’nde gerçekleştirilen geniş kapsamlı tatbikatta senaryo gereği 6,5 şiddetindeki deprem sonrası okuldaki öğrencilerin boşaltılması ve enkaz altında kalan, okulda mahsur kalan öğrenciler kurtarıldı.

Tatbikata Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, UMKE, AFAD, 112 Acil Servis ve Ula İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri katıldı. Senaryoya göre Ula merkezli 6,5 şiddetinde yaşanan deprem sonrası Sosyal Bilimler Lisesi’nde öğrencilerin mahsur kaldığı, enkaz altında öğrenciler bulunduğu ihbarı ile önce İlçe Emniyet Müdürlüğü personeli çevre güvenliği aldı. Okuldan dışarı çıkan öğrenciler önce enkaz altında kalan arkadaşlarından ikisini kurtardı. Okuldaki öğrenciler tek tek tahliye edilirken, deprem sonrası çıkan yangın Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanlığı itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yaralı kurtarılan öğrenciler 112 Acil servis ekipleri tarafından ilk müdahaleleri yapıldı. Olay yerine gelen AFAD ekipleri önce enkaz üzerinde gaz sızıntısının olup olmadığını baktıktan sonra, enkaz altında kalan bir öğrenci kurtarıldı. Kurtarılan öğrenci UMKE ekipleri tarafından ilk müdahalesinin ardından ambulansa taşındı.

Deprem esnasında bir araçta kaza sonrası içinde sürücü sıkıştı. Sıkışan sürücüyü kurtarmak için önce AFAD ekipleri kaza kırım makinesi ile yaralıyı sıkıştığı yerden kurtardı ve ardından UMKE ekipleri tarafından sedye ile ambulansa taşındı. Okulun ikinci katında mahsur kalan bir kişi UMKE ekipleri tarafından çapraz çekme ile yere indirildi. Bu sırada okulun en üst katında mahsur kalan bir vatandaş afad ekipleri tarafından ip ile binanın dış cephesinden sağ olarak zemine indirildi. Son olarak afad ekibinden iki kişi en üst kattan ellerinde Türk Bayağı ile yere inerek tatbikatı tamamladılar.

Bu haber toplam 76 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.