Okul sütleri dağıtıldı

Okul Sütü Programı kapsamında Muğla il genelindeki tül ilkokullarda süt dağıtımı 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı 2. Döneminin ilk gününde gerçekleştirildi.Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı,...

Okul sütleri dağıtıldı

Okul Sütü Programı kapsamında Muğla il genelindeki tül ilkokullarda süt dağıtımı 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı 2. Döneminin ilk gününde gerçekleştirildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Ulusal Süt Konseyi işbirliğiyle yürütülen Okul Sütü Programı kapsamında ikinci dönem süt dağıtımı başladı.

Ana sınıfı dahil olmak üzere ilkokul öğrencilerine süt içme alışkanlığı kazandırmak, bu sayede yeterli ve dengeli beslenmelerine katkıda bulunarak sağlıklı büyüme ve gelişmelerini desteklemeye hedefleyen Okul Sütü programı kapsamında Muğla’da ikinci etap süt dağıtımı için Sabri Acarsoy İlkokulunda tören düzenlendi. Törene Vali Yardımcısı Faruk Necmi Kurt, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Milli Eğitim müdürü Zekeriya Çınar ve okul yönetimi katıldı.

Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, Okul Sütü Programı Uygulamaları kapsamında 2013-2014 eğitim öğretim yılı ikinci döneminde resmi-özel anaokulu, uygulama sınıfı, anasınıfı ve ilkokul 1, 2, 3 ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik ülke genelinde süt dağıtımı yapıldığını açıkladı. Birinci dönemde süt dağıtımı ile ilgili olarak biç bir problem yaşamadıklarını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Çınar, ikinci dönem süt dağıtımlarının ülke genelinde olduğu gibi Muğla’da da başladığını belirtti.

Sabri Acarsoy İlkokulunda düzenlenen süt dağıtım töreni, öğrencilere sütlerinin dağıtımı ile sona erdi.

Bu haber toplam 60 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.