Okul Sporları ve Analig Semineri başladı

Bodrum Holiday Resort&Spa Oteli’nin ev sahipliğini yaptığı Okul Sporları ve Anadolu Yıldızlar Ligi faaliyetleri 2016- 2017 Eğitim Öğretim yılı değerlendirme, 2017- 2018 Eğitim Öğretim Yılı Planlama ve Koordinasyon Toplantısı'nın...

Okul Sporları ve Analig Semineri başladı

Bodrum Holiday Resort&Spa Oteli’nin ev sahipliğini yaptığı Okul Sporları ve Anadolu Yıldızlar Ligi faaliyetleri 2016- 2017 Eğitim Öğretim yılı değerlendirme, 2017- 2018 Eğitim Öğretim Yılı Planlama ve Koordinasyon Toplantısı'nın açılışı Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz'ın da katılımıyla gerçekleştirildi. Spor Genel Müdürlüğü Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanı Ömer Kalkan, Spor Faaliyetleri Dairesi Şube Müdürleri Nuri Kılıç ve Savaş Keskin, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz ile İl Milli Eğitim Müdür Vekili Hasan Aslan'ın hazır bulunduğu toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Seminerin açılışında konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü konuşmasında şunları söyledi; "Bugün Bodrum İlçemiz tarihi günlerinden birini daha yaşamaya hazırlanıyor. Kısa zaman önce artçı deprem sarsıntıları ile gündeme gelmiş olup, bugün ise ülkemizin geleceği ve yarınlarımızın teminatı olan gençlerimiz için gündemi sallamaya hazırlanıyor. Hiç kuşku yok ki ülkemizin geleceğini doğrudan etkileyen iki önemli kurum mevcuttur. Bunlardan bir tanesi Milli Eğitim Bakanlığımız bir diğeri ise mensubu olmaktan onur duyduğum Gençlik ve Spor Bakanlığımızdır. Bu iki güzide kurum ortak paydada birleşip ülkemizin geleceğini doğrudan etkileyecek olan bir nesli yetiştirmek için var güçleri ile çalıştırmaktadır. İlimiz genelinde de ortak akıl ve kolektif hareket ile Sayın Valimizin şirazetlerinde İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak ortak bir protokol geliştirerek bu protokol doğrultusunda 3 Beden Eğitimi Öğretmeni arkadaşımızı Okul Sporlarımızdaki çalışmalarımıza katkıda bulunmaları üzere görevlendirdik.

Hiç kuşku yok ki çocuklarımızın çocuk olmak, gençlerimizin genç olmak ve kısacası hayatın tadını çıkarmak için çok daha fazla zamana ihtiyaçları vardır. Çocuklarımızın sadece ders çalışmalarını temin ederek başarılı bir nesil yetiştirmemiz mümkün değildir. Onları farklı spor branşlarının yanı sıra müzik ile, resim ile, sanat ile sosyalleşmelerine katkı sağlamalıyız.

Ülkemizin geleceği ve yarınlarımızın teminatı olan değerli gençlerimizi her alanda en iyi şekilde eğitmeye çalışmalıyız. Hiç şüphe yok ki eğitimin en iyi destekçisi ve partneri evrensel değeri olan tabi ki spordur. O halde gençlerimizi en iyi spor organizasyonlarının gerçekleştirilmesinin yanı sıra dünya çapında da spor tesisleri ile de spor yapma imkanı tanıyarak onlara en iyi hizmeti sunmalıyız. Onların mutlu bir birey olarak yetiştirmelerini sağlamalıyız. Rakibine saygı duymayı ve her şeyden önce kendilerine saygı duymayı öğretmeliyiz. Çocuklarımızın eğitim zamanları dışında mutlaka spor yapmaları sağlanmalı ve bizler de spor yaparak onların hayatlarında rol model olmalıyız.

Bakanlığımız geliştirdiği Okul Sporları projesi Analig, Ünilig ve TOHM gibi projeler, üretken ve kucaklayıcı çabalar ile kökleşip büyüyecektir. Bu noktada bugüne kadar bu projelerde görev alan değerli Bakanlık Personelimizi, Federasyon Temsilcilerimizi, Taşra Teşkilatı Personellerimiz ile Milli Eğitim Müdürlüğümüzdeki personel arkadaşlarımızı da yürekten kutluyorum. Ülkemizin geleceğine yön verecek olan bu evlatlarımız için bu özveriyi gösteren ve bugün burada bu çatı altında toplanan siz değerli Kurum çalışanlarımıza ve paydaş kurumlarımıza yürekten teşekkür ediyorum.

Bu duygu ve düşünceler ile birlikte Çalıştayımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyor başta bu Çalıştayımızın İlimizde organize edilmesini sağlayan Gençlik ve Spor Bakanımıza, Müsteşarımıza, Genel Müdürümüze ve hasetten Spor Faaliyetleri Daire Başkanımz Sayın Ömer Kalkan Beyefendiye bir kez daha teşekkür ediyor, Allah razı olsun diyorum. Hepinizi en derin sevgi ve saygılarımla selamlıyorum."

Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanı Ömer Kalkan ise şöyle konuştu: "Bu organizasyonun hazırlanmasında emeği geçen Sayın Kaymakamımıza ve onun şahsında Valimize, İl Müdürlerimize teşekkür ediyorum. Teog Sınavının kaldırılmasıyla birlikte çocuklarımızın daha kolay bir şekilde spora yönlendirilip bilimsel, sanatsal ve kültürel faaliyetlere katılımının arttırılmasına ve onların sosyal bireyler olarak yetişmelerine büyük fırsat tanıyacaktır.

Milli Eğitim Bakanlığımız et ve tırnak gibi çalıştığımız bir Bakanlığımızdır. Herkesin bildiği gibi iki Bakanlık arasında imzalanan protokol doğrultusunda insan kaynakları ve tesis kaynaklarının müşterek kullanımı daha çok çocuğumuz ile gencimize ulaşmak, onların okul öncesi eğitimden başlayarak eğitim hayatlarının tamamında sporla buluşturmak ve sporu yaşam biçimi haline getirmek temel hedefimizdir. Bizler 18 milyon gencimizi bu sayede rahatlıkla tesis, malzeme ve eğitmen bileşenleriyle sporla buluşturup daha güzel yarınlara eriştireceğimize inanıyorum. Bu vesile ile yeni Eğitim Öğretim yılımızın ülkemize, milletimize ve çocuklarımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum."

Seminer 28 Eylül Perşembe günü (bugün) 2. grubun katılımıyla devam edecek ve 29 Eylül Cuma günü sona erecektir.

Bu haber toplam 64 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.