Okul Müdürlerine “Süt” semineri

Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından öğrencilere süt içme alışkanlığını kazandırabilmek amacıyla hayata geçirilen ‘Okul Sütü’ projesi içinde öğrencilere...

Okul Müdürlerine “Süt” semineri

Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından öğrencilere süt içme alışkanlığını kazandırabilmek amacıyla hayata geçirilen ‘Okul Sütü’ projesi içinde öğrencilere haftanın üç günü süt dağıtılması hakkında okul öncesi ile ilkokul okul müdürlerine bilgi verildi.

Ortaca İlkokulu Çok Amaçlı Salonu’nda yapılan bilgilendirme seminerine; İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Macit Kellem, Orhan Alabaz ve Hesna Bahar konuşmacı olarak yer aldı.

Üç İlçenin Şube ve ilçelerde bulunan okul öncesi okul ve ilkokulların müdürleri katıldı.

Toplantıda okullarda dağıtılacak süt hakkında Macit Kellem, Orhan Alabaz ve Hesna Bahar tarafından Ortaca, Köyceğiz ve Dalaman İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri olan H.İbrahim Şahin, Alim Çoban, Fazıl Karaboğa ile üç ilçenin okul öncesi ile İlkokul Müdürlerine yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Macit Kellem tarafından yapılan bilgilendirme seminerindeki konuşmasında; Okul çağı döneminde sütün büyümede önemli rol aldığını belirterek; “Büyüme ve gelişme sürecinin olduğu dönemde alınacak koruyucu önlemler ileri ki dönemler için çok etkilidir. Bu nedenle hızlı öğrenme ve anlamanın çok hızlı olduğu okul çağı dönemi çocuklara süt içme alışkanlığının kazandırılacağı çok önemli bir fırsat dönemidir. Müdürlerimiz öncelikle okullarında kabul komisyonları oluşturmak, ilgili afişlerin öğrencilerin görebileceği yerlerde olmasını sağlamak ve okul öğretmen ile öğrencilerine konu hakkında bilgilendirmekle görevlidir. Bunun yanında müdürler velileri bilgilendirmek, süt dağıtım öncesinde okul sütü dağıtım izin formunun doldurulmasını sağlamak ve velileri tarafından süt içilmesine izin verilmeyen öğrencileri il/ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü´ne bildirilmesini ve bu öğrencilerin program dışı tutulmasını sağlamakla yükümlüdür" dedi.

Program okul müdürlerinin ilgili konular hakkındaki sorularının yanıtlanması ile son buldu.

2012 - 2013 eğitim-öğretim yılının ikinci döneminde başlayacak süt dağıtımının pazartesi, çarşamba ve cuma günleri olmak üzere haftada üç gün yapılacağı bildirildi.

Bu haber toplam 111 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.