Okul Gemisi mimarına teşekkür

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, ulusal ve uluslararası başarılarından dolayı STS Bodrum Yelkenli Okul Gemisi mimarı Yücel Köyağasıoğluonuruna bir kokteyl düzenledi.Kokteylde, geçtiğimiz aylarda “TallShipsRegatta 2013¨e...

Okul Gemisi mimarına teşekkür

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, ulusal ve uluslararası başarılarından dolayı STS Bodrum Yelkenli Okul Gemisi mimarı Yücel Köyağasıoğluonuruna bir kokteyl düzenledi.

Kokteylde, geçtiğimiz aylarda “TallShipsRegatta 2013¨e katılan ve sınıfında birinci olanSTS Bodrum Yelkenli Okul Gemisi personeli de hazır bulundu. Bodrum Deniz Müzesi’ndeki kokteyle Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon ve yöneticileri, Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi yöneticileri, STS Bodrum Yelkenli Okul Gemisi’nin Mimarı Yücel Köyağasıoğlu ve dünya şampiyonluğu kazanan STS mürettebatıkatıldı. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi, Mimar Yücel Köyağasıoğlu’nadesteğinden ve katkılarından dolayı teşekkür plaketi verdi.

Plaket töreninde bir konuşma yapan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, “STS Bodrum Okul Gemisi projesine başlanan ilk günlerde insanlarbelki de bu seviyeye geleceğini hayal bile edemiyorlardı. Karşı çıkanlar,olmaz, bitmez, denize indikten sonra ne olacak diyenler oldu. Ama şimdi dönüp baktığımızdabu okul gemisinin mimarının, yapımında destek olan arkadaşlarımızın, Bodrum için ne kadar önemli bir şeyi başardıklarını görüyoruz. Akdeniz’de, Ege’de, okyanuslarda başarıdan başarıya koşan Türk ve Bodrum bayrağını dalgalandıran STS Bodrum Yelkenli Okul Gemimizin birde bir mimarı var. Değerli Hocamız, Mimarımız, Sayın Yücel Köyağasıoğlu’nateşekkür ederim. Biz göreve geldiğimiz günlerde Okul Gemimizle ilgili bazı sıkıntılar yaşanıyordu. Sıkıntılar yaşanır, önemli değil. Önemli olan böylesine güzel bir okul gemisini yapıp denize indirmekti. Bunu başaran arkadaşlarıma bir kez daha teşekkür ediyorum. Yine bir sivil toplum örgütü, Bodrum Denizciler Derneği gemimize destek veriyordu ancak güçleri yetmiyor, yetişemiyordu. Bodrum Belediyesi olarak, biz okul gemimizin kıymetini ve değerini biliyoruz. Okul gemimizin böyle zor durumlara düşmesi vicdanen çok rahatsız ediyordu. Bodrum Belediyesi olarak okul gemimizin bütün masraflarını karşılamayı üzerimize aldık veher türlü bakım ve onarımını yapıp bu sene Akdeniz’de tekrar yelken açtık. Okul Gemimiz Bodrum’un ismini herkese duyurdu ve bize birincilikler getirdi. Tabii bu hep bir ekip işi, inanma işi. İnanınca bütün zorluklar ortadan kalkıyor. Bu Okul Gemisini bize kazandıran bu projede büyük emeği olan, dereceler kazanmasında büyük payı olan Sayın Yücel Köyağasıoğlu’na huzurlarınızda tekrar teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Mimar Yücel Köyağasıoğlu da, Okul Gemisi’ni yapmaya başladıklarında karşılaştıkları zorlukları anlatırken duygusal anlar yaşadı. Köyağasıoğlu, destekleri ve okul gemisine sahip çıktığı için Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’a teşekkür etti.

Bu haber toplam 82 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.