Okul Dede son yolculuğuna uğurlandı

Muğla Milli Eğitimi’ne büyük katkılar sağlayan ve birçok okul ile derslik yaptıran TBMM tarafından Üstün Hizmet Madalyası verilen,  Datça’nın Okul Dedesi Kazım Yılmaz son yolculuğuna uğurlandı.Datça’nın ‘Okul...

Okul Dede son yolculuğuna uğurlandı

Muğla Milli Eğitimi’ne büyük katkılar sağlayan ve birçok okul ile derslik yaptıran TBMM tarafından Üstün Hizmet Madalyası verilen,  Datça’nın Okul Dedesi Kazım Yılmaz son yolculuğuna uğurlandı.

Datça’nın ‘Okul Dede’ unvanlı hayırsever işadamı Kazım Yılmaz, son yolculuğuna uğurlandı. Rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü İstanbul’daki hastanede hayatını kaybeden hayırsever işadamı Kazım Yılmaz’ın cenazesi vasiyeti üzerine Datça’ya getirildi. Okul Dede unvanlı Yılmaz için Datça’da ilk tören saat 15.30’da Kazım Yılmaz Meslek Yüksek Okulu’nda düzenlendi. Törene Datça Kaymakamı Hamdi Üncü, Datça Belediye Başkanı Şener Tokcan, Datça Garnizon Komutanı Albay Erdal Maviş, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Yusuf Ziya Erdil, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende yapılan konuşmalarda hayırsever işadamı Kazım Yılmaz hakkındaki düşünceler paylaşıldı. Buradaki törenin ardından evine getirilen Yılmaz cenazesi, okunan Kur’an-ı Kerim ve dua edilmesinden sonra Fatih Camisine getirildi. Okul dede Kazım Yılmaz, ikindi namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası Datça Şehir Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Datça eğitimine büyük hizmetleri olan ve aynı zamanda TBMM Üstün Hizmet ödülü sahibi olan Okul Dede, Datça’ya kazandırdığı 6 okul sayesinde halkın sevgilisi olmuştu.

Kazım Yılmaz’ın hayatı

Kazım YILMAZ 20 Mart 1930 yılında Denizli'nin Babadağ ilçesinde doğdu. İlköğrenimini Babadağ, İzmir ve İstanbul da tamamladı. 1949 yılında babasının iflasından sonra 1950 yılında askere gitti. Askerliğini bitirdikten sonra İstanbul'un Haydar semtinde mahalle bakkallığına başladı. Bu arada 4 Nisan 1953 yılında şimdiki eşi Özcan Yılmaz ile evlendi, daha sonra Haydar semtindeki bakkal dükkanını İstanbul'un Fatih ilçesinin Atpazarı denen semtinde Bakkal-Kasap olarak sürdürdü. Bu işlerden edindiği birikimlerle 1963 yılında ufak çapta inşaat işleri ile müteahhitliğe başladı. 1973 yılında İstanbul'da Aksaray'da sinema salonu yaptı. O yıllarda televizyonlar yeni çıktığında sinemalar özelliğini yitirmeye başladı. Bu sinemanın altını otopark, üstünü de düğün salonuna çevirdi. Bu düğün salonu ''19 Mayıs düğün salonu '' adı altında halen kendisi tarafından çalıştırılmaktadır. Daha sonraları inşaatçılığa devam ederek, otelcilik ve turizm işleri ile uğraşırken Datça'ya gelerek şimdiki Otel Okey'i inşa edip çalıştırdı. Datça'yı çok sevdiği için 1995 yılında Kazım Yılmaz ilköğretim okulunu yaparken 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren ile tanıştı. Evren Paşa'nın “Kendi okulunu kendin yap'' sloganı ile okul yaptırmaya devam ederek Datça'ya 2. olarak eşi adına Özcan Yılmaz Turizm Meslek Lisesini, 3. olarak Yılmazlar İlköğretim Okulunu, 4. olarak Reşadiye Kazım Yılmaz okulu'nu bitirip T.C. Milli Eğitimine bağışladı. 5. Olarak Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesine bağışladığı Datça Meslek Yüksek okulunu bitirdi. 6.olarak da Datça Yılmaz Kardeşler AnDatça'ya okullar yaptıran Kazım Yılmaz, TBMM Üstün Hizmet Ödülü'ne layık görüldü.

Kazım Yılmaz; 1995 - Kazım Yılmaz İ.Ö.O ( 24 Derslik ), 2000 - Özcan Yılmaz A.O.T.M.L. ( 24 Derslik ), 2002 - Yılmazlar İ.Ö.O. ( 36 Derslik ), 2002 - 7. Cumhurbaşkanı Kenan EVREN ile beraber Marmariste yaptırmış oldukları Özel Kazım Yılmaz Lisesi, 2004 - Reşadiye Kazım Yılmaz İ.Ö.O. ( 42 Derslik ), 2006 - Datça Kazım Yılmaz Yüksek Okulu ve 12 Dairelik Lojmanı 2010 - Datça Yılmaz Kardeşler Anadolu lisesini yaparak T.C.Milli Eğitimine bağışladı.

Bu haber toplam 88 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.