Okul bitmeden iş sahibi oldular

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde bölüm bölüm gerçekleştirilen mezuniyet törenleri devam ediyor. Üniversiteye bağlı Ula Ali Koçman Meslek Yüksek Okulunda düzenlenen mezuniyet töreninde en şanslı öğrenciler Bankacılık...

Okul bitmeden iş sahibi oldular

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde bölüm bölüm gerçekleştirilen mezuniyet törenleri devam ediyor. Üniversiteye bağlı Ula Ali Koçman Meslek Yüksek Okulunda düzenlenen mezuniyet töreninde en şanslı öğrenciler Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü öğrencileri oldu.

Daha okuldan mezun olmadan iş sahibi olan 25 Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü öğrencisi Sabancı Holdinge bağlı AviviSA Sigortada işe alındılar. Ula ilçesinde düzenlenen mezuniyet törenine Ula Kaymakamı Erol Karaömeroğlu, Belediye Başkanı Nadi Şenkal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Ziya Erdil, Emniyet Amiri Yılmaz Lima, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Rauf Özgenç, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.

6 bölümden yaklaşık 220 öğrenci mezun olurken, Meslek Yüksek Okul Müdürü Doç. Dr. Mustafa Gülsu, mezun olan öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, mezun oldukları okulu tuttukları futbol takımından daha çok, daha kıymetli sahiplenmelerini istedi.

6 bölüm içinden en şanslı olan bölüm ise Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü öğrencileri oldu. Mezun olan 25 öğrenci, mezuniyet belgelerini almadan iş sahibi oldu. Öğrenciler, okul bitmeden önce Sabancı Holding kuruluşu olan AviviSA sigorta ile yapılan anlaşma sonrası, mezun olduktan sonra işe başlayacaklar. Öğrenciler, “Bizler çok şanslıyız. Daha okulumuzdan mezun olmadan iş sahibi olduk. Sigortacılık ve Bankacılık mesleği son yıllarda gözde meslekler arasında. İyi ki tercihimizi Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Ula Ali Koçman Meslek Yüksekokulu olarak yapmışız. Bizden sonra gelecek arkadaşlarımız da çok şanslı, çünkü onların da işi hazır” dediler.

Bu haber toplam 80 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.