Oklahoma heyetinden Güvençer’e ziyaret

Muğla ile Amerika’nın Oklahoma Eyaleti arasında ekonomik ve kültürel ilişkileri geliştirmek üzere Muğla Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin(MUSİD) davetlisi olarak ilimize gelen heyet Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer’i...

Oklahoma heyetinden Güvençer’e ziyaret

Muğla ile Amerika’nın Oklahoma Eyaleti arasında ekonomik ve kültürel ilişkileri geliştirmek üzere Muğla Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin(MUSİD) davetlisi olarak ilimize gelen heyet Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer’i makamında ziyaret etti.

Heyete Muğla hakkında bilgi veren Vali Güvençer ziyarette yaptığı konuşmada, “Türkiye’ye ve Muğla’ya hoş geldiniz. Sizleri, ilimizde ağırlamak bizim için büyük bir mutluluk. Gerçekten Türkiye, onun özelinde Muğla muhteşem güzelliğe sahip. Allah’ın bir lütfu olan bu güzelliğin tek başına sahibi değiliz, emanetçisiyiz. Bu bizim için büyük onur olduğu kadarıyla da ayrıca büyük bir sorumluluk. Bu doğal güzelliğe Türk kültürünü katarak paylaşmaya hazırız. Bu paylaşımı gerçekleştirebilmemiz için daha fazla Oklahomalı ve Amerikalı vatandaşın ilimize gelmesini bekliyoruz.” diye konuştu.

Muğla’nın en önemli ekonomik sektörünün turizm gibi göründüğünü dile getiren Vali Güvençer, “ Turizmin dışında ilimizde tarımsal faaliyetler, kültür balıkçılığı ve madencilik sektörleri turizm kadar göz önünde bulundurulması gerekiyor. Özellikle, Dünya’da çam balı üretimin %80’i Muğla’da yapılıyor, diğer yandan Türkiye’de kültür balıkçılığının %70’i ilimizde üretiliyor. Türkiye, Muğla ve hayat sadece ekonomik sektörlerden ibaret değil. Sosyal yardımlar, sosyal güvenlik, eğitim, yoksullukla mücadele etme bunlar da çok önemli konular.” dedi.

ABD ile Türkiye arasında uzun zamandır dostluk ilişkilerin kurulduğunu söyleyen Vali Güvençer, Muğla ve Oklahoma arasında da yapılan çalışmalar sayesinde özel bir ilişki kurulduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından Oklahoma Eyalet Valisinin Kızı Christina Marie Fallin Vali Güvençer’e Oklahoma’ya ne söylemek istersiniz? diye soru yöneltti.

Vali Güvençer şunları söyledi: Sadece selam söylemek istiyorum. Selam kelimesi bizim kültürümüzde barışın dışında sevgi, kardeşlik ve paylaşma anlamlarını ifade ediyor. Kendi küçük ama anlamı büyük olan bu kelimeyi götürmenizi istiyorum.

Heyette, Oklahoma Milletvekilleri Joseph Earl Dorman ve Glen William Mulready, Eyalet Senatörleri Robert Donald Johnson ve Clickford Balkcom Branan, Loby Firması sahibi Clayton Charles Taylor, Oklahoma Eyalet Valisinin Kızı Christina Marie Fallin, Müzisyen Steven Kyle Battles, Texas Türkiye Amerika Ticaret Odası Başkanı Orhan Küçükosman,  Oklahama Kültür Derneği Direktörü Ersin Demirci, MUSİD Başkanı Sami Çoban ve yönetim kurulu üyeleri hazır bulundu.

Bu haber toplam 73 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.