Oklahoma heyetinden Güvençer’e ziyaret

Oklahoma Askeri ve Gazi Eyalet Bakanı Rita Adell Aragon, beraberindeki heyetle Muğla Sanayici ve İşadamları Derneği misafirliğinde Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer’i makamında ziyaret etti.Vali Güvençer ziyarette yaptığı...

Oklahoma heyetinden Güvençer’e ziyaret

Oklahoma Askeri ve Gazi Eyalet Bakanı Rita Adell Aragon, beraberindeki heyetle Muğla Sanayici ve İşadamları Derneği misafirliğinde Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer’i makamında ziyaret etti.

Vali Güvençer ziyarette yaptığı konuşmada, “Sizleri,  şahsım ve Muğla halkı adına ilimizde ağırlamak benim için büyük bir mutluluk. Türkiye’ye ve Muğla’ya hoş geldiniz.  Muğla’nın muhteşem güzelliğini bende yeni gözlemliyorum. Bu güzelliğin birer emanetçisi olduğumuzun farkında olarak sahip olduğumuz zenginliği gelecek nesillerimize koruyarak bırakmanın bilincinde olmalıyız. Bu güzelliği hem Türk vatandaşlarımızla hem de Dünya vatandaşları ile paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Ziyarette açıklama yapan TCAE Başkan Yardımcısı Orhan Küçükosman ise, “Oklahoma’da Türk Derneğimiz var. Derneğimiz bünyesinde Türkiye’nin tanıtımı için çeşitli çalışmalar yürütüyoruz. Her yıl Türk işadamlarını ağırladığımız bir resepsiyon düzenliyoruz. Bu sayede Oklahoma ve Türkiye arasındaki dostluğu pekiştirmek ve işadamlarımızın ortak çalışmalar yapmasını sağlamayı amaçlıyoruz. Bu organizasyona hem Türkiye’den hem de Oklahoma’dan milletvekillerimiz ve işadamlarımız katılıyor.” diye konuştu.

Amaçlarının bu iki grubu bir araya getirerek her iki tarafın birbirini tanımasını sağlamak olduğunu söyleyen Küçükosman,  “Muğla ziyaretimiz Ticaret Odasının 2 yıl önce yaptığı çalışma ile başladı. Daha önce 1,5 yıl önce bir ekiple Muğla’ya geldik. Bu ikinci ziyaretimiz. Amerikalılar Türkiye’yi çok iyi tanımıyorlar. Bizim asıl amacımız Türkiye’nin iyi bir şekilde tanıtılması, Türk halkının sevecenliğini, dostluğunu, gelişmişliğini, demokratik bir ülke olduğunu göstermek.” diye konuştu.

Heyette, Cumhuriyetçi Eyalet Milletvekili John Trebilcock, Hakim Susan Childers Rogers,  Cumhuriyetçi Eyalet Milletvekili Tomas Ray Newell, Oklahoma Community College Rektörü William Sechrist, UMB Bankası Başkan Yardımcısı Mary Donna Pointer, Oklahoma Eyaleti Cumhuriyetçi Senatör Cliff Aldridge ve eşi Deeann Aldridge, Eski Meclis Başkanı ve İş Adamı Greg Allen Piatt ve eşi Kay Lynn Piatt, Turquoise Council of Americans and Eurasians (TCAE) Başkan Yardımcısı Orhan Küçükosman, Oklahama Kültür Derneği Direktörü Ersin Demirci, MUSİD Başkanı Sami Çoban ve yönetim kurulu üyeleri hazır bulundu.

Bu haber toplam 76 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.