Okçular’dan Güvençer’e ziyaret

Bolu’da 13-15 Ağustos tarihlerinde düzenlenen Okçuluk Minikler Türkiye Şampiyonasından iki Türkiye Rekoru ve yedisi altın toplam 13 madalya ile Muğla’ya dönen Yatağan Bencik Orta Okulu’nda öğrenim gören Muğlasporlu Okçular;...

Okçular’dan Güvençer’e ziyaret

Bolu’da 13-15 Ağustos tarihlerinde düzenlenen Okçuluk Minikler Türkiye Şampiyonasından iki Türkiye Rekoru ve yedisi altın toplam 13 madalya ile Muğla’ya dönen Yatağan Bencik Orta Okulu’nda öğrenim gören Muğlasporlu Okçular; Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer’i makamında ziyaret etti.

Şampiyona hakkında sporculardan bilgi alan Vali Güvençer: “Elde edilen başarıdan dolayı çocuklarımıza, antrenörümüze ve onlara destek veren aileler ile  Muğlaspor’a teşekkür ediyorum. Çocuklarımıza destek verirsek tüm branşlarda hem ülkemizde hem de Dünya’da büyük başarılar elde edebilirler. Çocuklarımız yüksek sesle ifade ettikleri hedeflerini gerçekleştirdiler. Başarılarının devamını yürekten diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Okçuluk Takımı Antrenörü Yatağan Bencik Aile Hekimi Dr. Ejder Sözen ise: “Okçuluk bireysel bir spordur. Fakat biz takım olarak çalıştık. Çocuklarımızın birbirine karşı görev ve sorumlulukları vardı. Her ne kadar bireysel bir spor olsa da biz hedeflerimizi takım olarak belirledik ve takım olarak çalıştık.” dedi.

Bir süre sporcularla sohbet eden Vali Güvençer başarılarından dolayı sporculara çeyrek altın taktı ve çeşitli hediyeler verdi.

Ziyarette Yatağan Kaymakam Vekili Veli Biçer,Gençlik ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker, İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, Yatağan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Baykal, Muğlaspor Yönetim Kurulu Üyesi Gültekin Akça, Okçuluk Takımı Antrenörü Yatağan Bencik Aile Hekimi Dr. Ejder Sözen ve sporcular hazır bulundu.

Toplamda 710 sporcu ve 69 kulübün katıldığı Türkiye Şampiyonasında 11-12 Yaş Makaralı Yay Bayanlarda kürsünün üç basamağını da Muğlasporlu Okçular paylaştı. Bu kategoride bireyselde Sevda Yaka altın madalya alırken, Tuğçe Aba gümüş, Gülçin Balık’ta bronz madalya aldı. Bu dalda ilk altı sırada 5 Muğlasporlu Okçu yer alırken, başarılı okçu Songül Lök 348 Puanla yeni Türkiye Rekorunun sahibi oldu. Yine 11-12 Yaş Makaralı Yay Bayanlar Takım yarışmasında Songül Lök, Tuğçe Aba ve Gülçin Balık’tan oluşan Muğlaspor takımı Türkiye Şampiyonu olarak 3 altın madalya elde etti.

Şampiyonada 13-14 Yaş Makaralı Yay Bayanlarda Muğlasporlu Okçu Tuğba Çaylı toplamda 691 puanla yeni Türkiye Rekorunun sahibi olurken, bireyselde gümüş madalya elde etti. Yine bu kategoride Tuğba Çaylı, Demet Çamlı ve Ayşenur Orman’dan oluşan kız takımı Türkiye Şampiyonu olarak 3 Altın Madalya kazandı.

13-14 Yaş Makaralı Yay Erkeklerde ise Emircan Haney, Tuğrul Yatak ve Cem Ersoy’dan oluşan Muğlasporlu Okçular takım yarışmalarında 3. Sırayı elde ederek 3 Bronz madalya kazandı.

  

Bu haber toplam 67 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.