“ Öğretmenlerin sorunları çözülmelidir”

MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, Öğretmenler Günü nedeniyle bir açıklama yaparken, öğretmenlerin sorunlarının ivedilikle çözülmesi gerektiğini vurguladı.24 Kasım tarihinin Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Kurucusu Gazi...

“ Öğretmenlerin sorunları çözülmelidir”

MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, Öğretmenler Günü nedeniyle bir açıklama yaparken, öğretmenlerin sorunlarının ivedilikle çözülmesi gerektiğini vurguladı.

24 Kasım tarihinin Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmen ünvanının verildiği tarih olduğunu hatırlatan Erdoğan; “Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı aydınlanma yolunun yegâne koruyucuları ve destekçileri olan öğretmenlerimizin sene de bir gün dahi olsa hatırlandığı 24 Kasım günü, Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır.

Kuvvetini, çalışkanlıktan, kendine güvenden, sabırlı davranmaktan ve en olumsuz durumları dahi hoşgörüyle karşılamaktan alan öğretmenlerimizin bu özellikleri geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin de kendisini en iyi şekilde yetiştirmesinin temelini oluşturmaktadır.

En kutsal mesleklerden birisini icra eden öğretmenlerimiz; vatan ve milletimizin yarınlarının kendilerine emanet olduğunun bilincindedir. Dolayısıyla öğretmenlik mesleği hiçbir maddi karşılıkla değeri biçilemeyecek bir meslektir. Ancak; öğretmenlerimizin fiziken ve ruhen görevlerini daha iyi bir şekilde gerçekleştirebilmesi için bazı sorunlarının da bir an önce çözüme kavuşturulması zaruri bir ihtiyaç halini almıştır.”dedi.

Öğretmenlerin sorunlarına da değinen Erdoğan, şunları söyledi:

“Maalesef son yıllarda itibarsızlaşan öğretmenlik mesleğinin hak ettiği itibara yeniden kavuşabilmesi için gereken önlemlerin yetkili organlar tarafından bir an önce alınması gerekmektedir. Özellikle; atanamama, nakil sorunları, derslik eksikliği ve içinde bulundukları maddi sorunların öncelikli olarak çözülmesi gerekliliği ortadayken yetkili organların dönemsel siyasi çıkarlarına öğretmenlerimizi de alet etmesi kabul edilebilir bir durum değildir. Hayatın standart zorluklarıyla mücadele eden öğretmenlerimizin hak ettiği statüye ulaşabilmesi için ne gerekiyorsa yapılmalıdır.

Her ne pahasına olursa olsun, eğitim hayatındaki sorunlara rağmen, sosyal hayattaki adaletsizliklere rağmen kutsal mesleklerini icra etmekten geri durmayan, olağanüstü bir özveri ile vatanın en ücra köşesini dahi ilmiyle aydınlatmaya çalışan öğretmenlerimizin bu fedakarane çalışmalarını takdir etmek boynumuzun borcudur.

Bu vesileyle; bütün öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyor; Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ebediyete intikal etmiş bütün öğretmenlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum.”

Bu haber toplam 71 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.