ÖĞRETMENLER GÜNÜ PAZARTESİ KUTLANACAK

24 Kasım Öğretmenler Günü’nün bu yıl Pazar gününe denk gelmesi nedeniyle kutlamalar 25 Kasım Pazartesi günü gerçekleştirilecek.24 Kasım tarihi Pazar gününe denk gelmesi nedeniyle; MEB Öğretmenler Günü Kutlama Yönetmeliği...

ÖĞRETMENLER GÜNÜ PAZARTESİ KUTLANACAK

24 Kasım Öğretmenler Günü’nün bu yıl Pazar gününe denk gelmesi nedeniyle kutlamalar 25 Kasım Pazartesi günü gerçekleştirilecek.

24 Kasım tarihi Pazar gününe denk gelmesi nedeniyle; MEB Öğretmenler Günü Kutlama Yönetmeliği 7.maddesine göre 24 Kasım Öğretmenler Günü Programı, 25 Kasım Pazartesi günü yapılacak. Etkinlikler hafta boyunca okul ve kurumlarda devam edecek.

Bu kapsamda 25 Kasım Pazartesi günü saat 09:00’da Valilik Makamını ziyaret ve 09:30’da Atatürk Anıtı’na çelenk konulması ile başlayacak olan kutlama etkinlikleri Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde saat 10:00’da yapılacak olan kutlama etkinliklerinin icra edilmesi ve resim sergisi ile sürdürülecek.

Kültür merkezindeki törende konuşmaların ardından emekli olan öğretmenlere Hizmet Şeref Belgesi ve özel plaket takdimi yapılacak, halk oyunları ve müzik dinletileri sunulacak. Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, Muğla Anadolu Lisesi ve Muğla 75.Yıl Ortaokulu organizasyonunda yapılacak etkinliklerde adaylığı kaldırılan öğretmenler yemin edecekler ve resim, şiir, kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere; anı yarışmasında dereceye giren öğretmenlere özel hediyeler verilecek.

Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen resim yarışmasında Merkez Dumlupınar İlkokulu’ndan Ayşe Zeynep Serçe birinci, Özel Yönelt İlkokulu’ndan Ela Şahin ikinci, Yatağan Atatürk İlkokulu’ndan Nuray Uysal üçüncü oldu. Öğretmen konulu şiir yarışmasında ise Ula İmam Hatip Ortaokulu’ndan Mücahit Yalçın birinci, Dalaman Karaçalı Ortaokulu’ndan Ayça Vaiz ikinci, Özel Fethiye Ortaokulu’ndan Hande Özgün üçüncü oldu. Kompozisyon yarışmasında ise Fethiye Anadolu Lisesi’nden Burak Bahadır Akın birinci, Köyceğiz Anadolu Lisesi’nden Uğur Tuncer ikinci, Muğla Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Elif Şeyma Çetin üçüncü oldu.

Öğretmenler arası anı yazma yarışmasında ise Marmaris Turunç Saadet Zeki Ünsal İlkokulu öğretmeni Berrin Molvalı birinci, Fethiye Otelcilik Turizm Meslek Lisesi’nden Kezban Suroğlu ikinci, Emirbeyazıt İlkokulu öğretmeni Belgin Yıldız üçüncü oldu.

Derece elde eden öğrencilere ve öğretmenlere ödülleri, 25 Kasım Pazartesi günü Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenecek törenlerde verilecek.

Öğretmenler Günü nedeniyle aynı gün tüm müzelere giriş ve yerel yönetimlerin onayları alınarak şehir içi taşıma hizmetleri öğretmenler için ücretsiz olacaktır. Ayrıca spor müsabakalarında öğretmenler ile ilgili özlü sözleri içeren afiş ve pankartlar statlarda sergilenecek.

Bu haber toplam 119 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.