Öğretmenler de bunu yaparsa

Fethiye’de öğretmenlere verilen deprem konulu semire, ülkemiz insanının depreme bakış açısını ve deprem bilincini net bir şekilde ortaya koydu. Üstelik yıkıcı ve birçok insanımızın ölmesine neden olan bir depremin Fethiye’de...

Öğretmenler de bunu yaparsa

Fethiye’de öğretmenlere verilen deprem konulu semire, ülkemiz insanının depreme bakış açısını ve deprem bilincini net bir şekilde ortaya koydu. Üstelik yıkıcı ve birçok insanımızın ölmesine neden olan bir depremin Fethiye’de yaşanmış olmasına rağmen deprem konusunda ders çıkarmadığımızın görüntüsü bir kez daha gözlendi.

Deprem kuşağında olan ülkemizde meydana gelen depremlerde deprem öncesi alınması gereken tedbirler, deprem sırası ve sonrasında nasıl davranılacağı bilinmediği ve deprem bilinci oluşmadığı için can kayıpları artış gösteriyor. Üstelik yakın tarihimizde meydana gelen en büyük depremlerden birisinin 25 Nisan 1957’de meydana  geldiği ve 65 vatandaşın hayatını kaybettiği Fethiye ilçesinde düzenlenen seminere katılımın az olmasının yanında seminere öğretmenlerin ilgisizliği deprem konusunda daha çok acı sonuçlar yaşayabileceğimizin bir göstergesi oldu. Zaten az sayıdaki katılımcıların bir çoğu da seminer boyunca bilgisayar ve cep telefonları ile oynamayı, ya sohbet etmeyi ya da kitap okumayı tercih ettiler.

Muğla İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nden Koray Ece tarafından Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öğretmenleri ile okul müdürlerine olası afetlerden korunma semineri verildi.

Şefika Pekin Anadolu Kız Meslek Lisesi Salonu’ndaki seminerde öğretmenler ve okul müdürlerine nükleer silahlardan korunma yöntemleri anlatıldı. Muğla İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nden Koray Ece tarafından anlatılan seminerde nükleer enerjiden, depremlere kadar birçok konu ele alındı. Seminerden sıkılan öğretmenlerin cep telefonuyla mesajlaşması, kiminin roman okuması, kiminin de diz üstü bilgisayarla sanal alemde gezmesi dikkat çekti.

Bu haber toplam 126 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.