Öğretmen Okullarının 165. Yılı kutlandı

Öğretmen Okullarının kuruluşunun 165. Yıldönümü bütün ülke genelinde ve Muğla’da düzenlenen çeşitli tören ve etkinliklerle kutlandı.Muğla’daki kutlamalar İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okulların da katılımı...

Öğretmen Okullarının 165. Yılı kutlandı

Öğretmen Okullarının kuruluşunun 165. Yıldönümü bütün ülke genelinde ve Muğla’da düzenlenen çeşitli tören ve etkinliklerle kutlandı.

Muğla’daki kutlamalar İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okulların da katılımı ile gerçekleşirken ilk olarak İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Törenler daha sonra Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi Salonunda devam etti.

Burada düzenlenen programa Programa İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar ,Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, akademisyenler, okul müdürleri, öğretmenler  ve Anadolu Öğretmen Lisesinden gelen çok sayıda öğrenci katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Tarafından Orkestra/Koro Konseri verdi.Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar “Bizim Medeniyetimiz, öksüz bir medeniyet değildir.Köksüz bir medeniyet hiç değildir. Tam tersine bizim medeniyetimizin kökü ilme, irfana, hikmete, bilgiye, öğrenmeye ve öğretmeye dayalıdır. Biz, 'bana bir harf öğretenin kölesi olurum' diyen bir medeniyetin mensuplarıyız. Biz böyle bir medeniyetten geliyoruz. Dolayısıyla öğrencisi ile öğretmeni arasında bu ilişkiyi kurabilmiş bir medeniyet. Bu kadar zeki insanlara, genç ve dinamik bir nüfusa sahip bir ülke, en iyi okullara, en iyi eğitim imkanlarına sahip olmalıdır ve olmaktadır.Hiçbir engel tanımayacağız, hiçbir mazerete sığınmayacağız.Geri kalmışlığı, yoksulluğu, mahrumiyeti asla ve asla kabullenmeyecek, bunun bizim kaderimiz olduğunu asla kabul etmeyeceğiz” dedi.

Tören Anadolu Öğretmen Lisesi Öğrencilerinin Şiir ve Kompozisyon Okuması ve Muğla Yöresi Halk Oyunu gösterisi ile tamamlandı.

Bu haber toplam 114 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.