Öğretmen Okulları 167 yaşında

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından “16 Mart Öğretmen Okullarının kuruluşunun 167. Yıldönümü” programı düzenlendi. Geçtiğimiz Kasım ayında kaybettiğimiz merhum Araştırma Görevlisi Hilal...

Öğretmen Okulları 167 yaşında

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından “16 Mart Öğretmen Okullarının kuruluşunun 167. Yıldönümü” programı düzenlendi. Geçtiğimiz Kasım ayında kaybettiğimiz merhum Araştırma Görevlisi Hilal Küçük anısına düzenlenen program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’yla başladı. Yrd. Doç. Dr. Gürsan Saraç’ın yönetimindeki Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Orkestra Koro Konseri’nin ardından açılış konuşmasını yapan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Volkan Coşkun;  “Bu anlamlı günü,  geçtiğimiz aylarda   aramızdan ayrılan çok değerli Araş. Gör.  Hilal Küçük’e ithaf ediyoruz” dedi.

167 yıldır değerli öğretmenlerimizin,  insanlarımızı ve toplumumuzu eğitmek için büyük bir fedakarlıkla ve şevkle çalıştığını belirten Prof. Dr. Coşkun; “Öğretmensiz bir toplum düşünmek mümkün değildir. Bilgi ve değerleri insanlara, öğrencilere kazandıran sadece öğretmenlerimizdir. Onlar sayesinde insanlık ve toplum gelişmekte, onlar sayesinde Ülkemiz Dünya devletleri arasında hak ettiği yere yükselebilmektedir ve bu sebeple bütün öğretmenlerimizi anmak bir gönül borcudur” diye konuştu.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar ise konuşmasına başlamadan önce bu toplantının Merhum Araş. Gör. Hilal Küçük’e ithaf edilmesinin çok anlamlı bir  davranış olduğunu belirterek  başta Prof. Dr. Volkan Coşkun ve emeği geçen  herkese teşekkür etti.

Konuşmasına,  Atatürk’ün “Bir millet savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin o zaferlerin kalıcı sonuçlar vermesi ancak irfan ordusuyla mümkündür” sözüyle devam eden Harmandar;  “Bir milletin geleceği eğitimle ilgilidir eğer  eğitim varsa o ülkenin geleceği vardır eğer eğitim  yoksa o ülkenin geleceği karanlıktır” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından  Hilal Küçük’ün halası Doç. Dr. Sevcan Ünlütürk’ün kaleme aldığı mektup okundu ve ardından Küçük için hazırlanan video gösterildi.

Programda Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Arş. Gör. Hilal Küçük’ün danışmanı Prof. Dr. Şule Aycan, “Öğretmen mi Öğretici mi?” başlıklı konferans verdi.

Bu haber toplam 76 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.