Öğretmen Okulları 166 yaşında

Öğretmen Okullarının kuruluşunun166.yılı dolayısıyla Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile birlikte hazırlanan programla kutlandı.Kuruluş yıldönümü kutlamaları Cumhuriyet Meydanında...

Öğretmen Okulları 166 yaşında

Öğretmen Okullarının kuruluşunun166.yılı dolayısıyla Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile birlikte hazırlanan programla kutlandı.

Kuruluş yıldönümü kutlamaları Cumhuriyet Meydanında gerçekleşen çelenk töreni ile başladı. Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar’ın Atatürk Anıtına çelenk sunmasının ardından tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile sona erdi. Kutlama programına ise Muğla Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi Salonu’nda devam edildi.

Törene Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Muğla Milletvekili Yüksel Özden, Muğla Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Yusuf Ziya Erdil, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Volkan Coşkun, Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, daire müdürleri ile beraber çok sayıda öğrenci katıldı.

Muğla Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümünce hazırlanan koro konseri ile başlayan programda açılış konuşmasını yapan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Volkan Çoşkun, ”İnsanlık tarihinin en eski mesleği olan öğretmenlik mesleği; insanlığı iyiye, güzele aydınlığa ve bilgiye götüren yegâne meslektir. Bu yüce mesleği icra eden öğretmenler, öğrencilerin yetişmesinde ve gelecekleri için doğru kararlar almasında büyük rol oynamaktadırlar. Öğretmenler bir toplumun kalbidirler. Bütün insanlar onlar vasıtasıyla şekillenir ve olgunlaşır. Öğretmenlerimiz topluma ışık tutan çağdaş, bilgili, kültürlü ve ahlaklı nesil yetiştirmeye devam etmektedir. Bizler öğretmenlik mesleğinin sabır ve fedakârlık mesleği olduğunun bilincindeyiz.” dedi.

Programda konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar,”Cumhuriyet tarihimizde çok önemli roller üstlenmiş olan Öğretmen Okulları, tarihi süreç içerisinde toplumsal gelişim ve değişime ayak uydurarak Anadolu Öğretmen Lisesi adıyla bugünde aynı misyonuna devam etmektedir. Bu misyonun temeli olan ideal insanı yetiştirebilmektir. İlimizde bulunan 5 Anadolu Öğretmen Lisesi ile bu misyonu devam ettirmekteyiz. Bu okullarımız sayesinde öğretmen adaylarımız mesleğe başlamadan motive olacak ve başarılı olacaklardır. Öğrencilerimizi sadece bilgilerle değil milli ve manevi duygularla da donatmak zorundayız. Bu durum tıpkı bir kuşun iki kanadı gibidir. Kanatlardan biri bilgi ve birikimi oluştururken diğeri de milli ve manevi duyguları oluşturur. Aksi takdirde o kuş uçamaz. Başta Başöğretmen Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm eğitimcileri rahmet ve saygıyla anıyorum.”şeklinde konuştu.

Muğla Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Yusuf Ziya erdil ise ” Bugün özel bir teşekkürü İl Milli Eğitim Müdürümüz ve Eğitim Fakültesi Dekanımız hak ediyor. Bir ilde iki önemli eğitim kurumun nasıl işbirliği yapılacağına dair güzel bir örnek oluşturuyorlar. Yaptıkları her aktivite göğsümüzü kabartıyor. Sayın Valimiz huzurunda kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Program Muğla Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özden’in “Eğitimde Yeni Perspektif Arayışları” konulu konferansıyla devam etti. Milletvekili Özden,”Önemli olan insan yetiştirmektir. Eğer insanın yetişmesine zerre kadar katkıda bulunabiliyorsanız, bir köydeki kasabadaki bir çocuğun elinden tutup da ona yeni ufuklar çizebiliyorsanız bundan daha kutsal görev yoktur. Buna talip olan öğrencileri kutluyorum. Biz nesillerimizi millet olma bilinciyle yetiştirebilirsek geleceğimiz parlak ve garanti altındadır.”dedi.

Anadolu Öğretmen Lisesi Öğrencilerince öykü ve şiir okundu. Program sonunda Vali Güvençer, Milletvekili Yüksel Özden'e katılımından dolayı teşekkür plaketi ve çiçek takdim etti.

Bu haber toplam 62 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.