Öğrenmenin yaşı yok

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Milli Eğitim Bakanlığı İş Birliği ile Fethiye’de de Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde açılan Osmanlıca Kursuna çok sayıda yaşlı kadında katılıyor.Ücretsiz olarak açılan...

Öğrenmenin yaşı yok

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Milli Eğitim Bakanlığı İş Birliği ile Fethiye’de de Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde açılan Osmanlıca Kursuna çok sayıda yaşlı kadında katılıyor.

Ücretsiz olarak açılan ve yoğun ilgi gören Osmanlıca kursunda yediden yetmişe yaklaşık 350 kursiyer katılıyor. Haftanın 6 günü açık tutulan 7 haftalık Osmanlıca kursuna üç çocuk ve 7 torun sahibi Şerife Çoban ile bir çocuk ve bir torun sahibi Feride Çizmeci de katılırken, kursların çok faydalı olduğu kaydedildi.

Türk halkının ecdadının bu kurslarda Osmanlıca olarak öğretildiğini söyleyen Şerife Çoban (57) ve Feride Çizmeci (60), “Öğrenmeyi çok seviyoruz. Bu kurslara ecdadımızı öğrenmek için katıldık. Hiç zorlanmıyoruz” diye konuştular.

Yazılı olarak yapılan sınava da katılan bu ninenler ile diğer kursiyerler, kısa sürede Osmanlıcayı öğrendiklerini, aldıkları başarılı not ile de kanıtladı.

Kurs öğretmeni Burhan Taner, “11 ayrı sınıfta yaklaşık 350 kursiyer Osmanlıca öğrenmektedir. 7 haftalık kurs sonunda başarılı olanlara sertifikalarını vereceğiz” dedi.

Bu haber toplam 56 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.