Öğrencilere verginin önemi anlatıldı

Muğla Vergi Dairesi Başkanlığı, Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında ilkokul öğrencilerini misafir etti. Ziyarette öğrencilerle bir araya gelen Muğla Vergi Dairesi Başkanı Zafer Evce, öğrencilere vergi önemi hakkında çeşitli...

Öğrencilere verginin önemi anlatıldı

Muğla Vergi Dairesi Başkanlığı, Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında ilkokul öğrencilerini misafir etti. Ziyarette öğrencilerle bir araya gelen Muğla Vergi Dairesi Başkanı Zafer Evce, öğrencilere vergi önemi hakkında çeşitli bilgiler verdi.

Vergi dairesi toplantı salonunda gerçekleştirilen ziyarete Akçaova İlköğretim Okulu, Atatürk İlköğretim Okulu ve Dumlupınar İlköğretim Okulu’ndan toplam  67 öğrenci katıldı. Öğrencilere verginin önemini anlatan Evce, çocukların okuduğu okulların vergi sayesinde yapıldığını belirterek öğrencilerden yaptıkları alışverişlerde fiş almaları gerektiğini söyledi. Verginin alınamaması durumunda daha fakir bir ülke oluşacağını ifade eden Evce,  “Biz 25 Şubat ile 3 Mart tarihleri arasında vergi haftasını kutluyoruz. Bu haftada sizinle buluşmak istedik. Vergiyi sizlere anlatabilmek için bir araya geliyoruz. Vergi önemli çünkü vergi olmazsa devletimiz güçlü olamaz. Babalarınız, akrabalarınız ve yakınlarınız esnaf. Biz onlardan vergi topluyoruz ve sizlere daha güzel hizmetler sunuyoruz. Okuduğunuz okul, ulaşım sağladığınız yollar ve aklınıza gelebilecek birçok şey vergiler sayesinde yapılıyor. Bugün sizlere küçük armağanlar verdik. Bunların hepsi vergi sayesinde oluyor” dedi.

Her alışverişte öğrencilerden fiş almalarını rica eden Evce, “Vergi alırsak sizlerin daha rahat sınıflarda eğitim almanızı sağlayabiliriz. Eğer vergi alamazsak devletimiz hizmet edecek parayı bulamaz ve başka yerlerden borç alır. Mesela dünya bankasından borç alır. Oradan aldığımız borcu daha sonra faiziyle geri ödüyoruz. Buda ülkemizi fakirleştirir. Ama vergi alırsak devletimiz daha fazla okul, hastane, yol ve baraj yapar” diye konuştu.

Bu haber toplam 88 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.