Öğrencilere trafik eğitimi

Marmaris ilçesinde trafik polisleri tarafından ilköğretim öğrencilerine trafik konusunda eğitim verildi. Marmaris Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro ve Toplum Destekli Polis Birimi tarafından hayata geçirilen proje kapsamında...

Öğrencilere trafik eğitimi

Marmaris ilçesinde trafik polisleri tarafından ilköğretim öğrencilerine trafik konusunda eğitim verildi. Marmaris Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro ve Toplum Destekli Polis Birimi tarafından hayata geçirilen proje kapsamında ilçedeki ilköğretim okullarındaki öğrencilere yönelik eğitim seminerleri düzenlenmeye başlandı. İlk toplantı Armutalan Evren Paşa İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirildi. Okulun konferans salonunda sinevizyon eşliğinde yapılan eğitim çalışmasında görevli polisler, çocuklara trafik kuralları hakkında bilgiler verdi, sorularını yanıtladı. Eğitimde çocuklara yolun karşısına geçme, servis araçlarına inip binme, trafik ışıkları gibi konular anlatıldı. Boyu 1 metre 35 santimetreden kısa ve kilosu 36 kilogramdan düşük çocukların araçların ön koltuğuna oturmaması gerektiği uyarısını yapan polisler, mutlaka emniyet kemeri takmaları gerektiğini hatırlattı. Marmaris Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro Komiseri Cem Koçer, yaptığı açıklamada, müdürlük olarak ilçe genelinde trafik konusunda bir eğitim seferberliği başlattıklarını söyledi.

Vatandaşlara ceza yazmaktan çok bilinçlendirerek trafik kurallarına uyma alışkanlığını vermek istediklerini ifade eden Koçer, "Eğitimin çocuktan başlaması gerektiğini düşündük. Bunun için okullarımızı ziyaret ederek öğrencileri trafik kuralları konusunda bilgilendiriyoruz. Onlar da evlerine gittiklerinde anne ve babalarının kurallara uymaları konusunda uyaracaklardır. Marmaris'teki bütün okulları ziyaret ederek bu eğitim çalışmasını yapacağız" dedi.

Bu haber toplam 83 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.