Öğrencilere ormanın önemi anlatıldı

Ortakent Dr Hüseyin Mümtaz Ataman İlkokulu çok amaçlı salonunda düzenlenen etkinliğe 3. ve 4. sınıf öğrencileri, Okul Müdürü Ahmet Özşeker ve öğretmenler katıldı. TEMA Vakfı Bodrum Gönüllüleri yetkilisi Haluk Ortaç...

Öğrencilere ormanın önemi anlatıldı

Ortakent Dr Hüseyin Mümtaz Ataman İlkokulu çok amaçlı salonunda düzenlenen etkinliğe 3. ve 4. sınıf öğrencileri, Okul Müdürü Ahmet Özşeker ve öğretmenler katıldı. TEMA Vakfı Bodrum Gönüllüleri yetkilisi Haluk Ortaç ormanların önemini belirten slayt gösteri sundu.

Bir fidanın orman olma öyküsünü, bilimsel verilerin ışığında olduğu kadar, öğrencilerin ilgisini çekecek anı ve örneklerle anlatan Ortaç, Türkiye’nin orman açısından en şanslı illerinden birisi olduğunu belirtti. Orman varlığını korumak ve çoğaltmak için genç kuşağa çok büyük bir sorumluluk ve görev düştüğünü belirten Ortaç, ağaçların orman olması için en az yüz yıl zamana ihtiyaç olduğunu söyledi.

Ortakent Yahşi Belediyesince hazırlanan programda, eğitim semineri sonrası yapılması planlanan fidan dikme etkinliği, Bodrum Yarımadası’nda etkili olan şiddetli rüzgâr nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi. 21 Mart Orman Haftası ve Ağaç Bayramını sembolik de olsa fidan dikerek kutlamak isteyen öğrenciler, Ortakent Yahşi Belediyesi tarafından temin edilen limon çamı fidanlarını okul bahçesine diktiler.

Bu haber toplam 99 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.