Öğrencilere Çevre Eğitimi

Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafında çevre bilincine yönelik öğrenci eğitimleri devam ediyor. Türkiye’de ilçe belediyesi bazında ulaşılan ve eğitim verilen öğrenci sayısı ile eğitimde süreklilik...

Öğrencilere Çevre Eğitimi

Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafında çevre bilincine yönelik öğrenci eğitimleri devam ediyor. Türkiye’de ilçe belediyesi bazında ulaşılan ve eğitim verilen öğrenci sayısı ile eğitimde süreklilik anlamında ilk sıralarda yer alan Fethiye Belediyesi, çevresel değerlerin korunması için geleceğimiz olan çocuklarımızı bilinçlendiriyor.

Fethiye Belediyesi sınırları içindeki ilkokul  3. ve 4. Sınıf öğrencilerine yönelik olarak ambalaj atıkları, atık pilleri, bitkisel,motor,madeni atık yağlar ve elektronik atıklar hakkında eğitim çalışmaları 2015-2016 eğitim öğretim döneminde de daha önceki yıllarda da olduğu gibi aralıksız devam ediyor.

19 Kasım 2015 tarihinde Kargı Şehit Refik Cesur İlkokulunda başlayan eğitim çalışmaları,  Yanıklar, Çalıca, Şehit Mustafa Gökdal, İsmail Sarıkaya, Ahmet Nazif Zorlu, Deniz Temiz, Ölüdeniz, Yunus Nadi, Vali Recai Güreli, Karagedik, Çatalarık, Yusuf İzzet Gökçe, Gazi, Özel Ata, Menteşeoğlu, Kaymakam Mustafa Karslıoğlu, Silkar, Atatürk, Cumhuriyet ve Özel Fethiye İlkokullarında plan dahilinde ve  Endüstri Meslek Lisesi ve Özel Sena Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi talepleri doğrultusunda olmak üzere çevre koruma ve bilinçlendirme eğitimleri gerçekleştirildi.

4 bin 124 öğrenciye ve 198 öğretmene ulaşılan çalışmalarda, geleceğimiz olan miniklere güzel, temiz ve sürdürülebilir bir çevre için eğitim verildi. Bu eğitim dönemi sonuna kadar 5000 öğrenciye ulaşmayı hedefleyen Fethiye Belediyesi, ülkemizde bu konuda en etkin ve sürekli eğitim çalışmalarını sürdüren ilçe belediyesi olmaya devam ediyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Ali Rıza Kıroğlu, eğitim çalışmalarında, öğrencilerin çevreye yönelik algılarının ve dikkatlerin arttırılması hedeflendiğini belirterek, çevre koruma anlamında atık toplamak kadar öğrencileri bilinçlendirmenin ve öğrendiklerinin yaşamlarında uygulamalarının önemli olduğunu vurguladı.

Bu haber toplam 99 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.