Öğrencilerden yardım seferberliği

Yatağan’a bağlı Madenler Ortaokulu 7/A sınıfında eğitim gören öğrenciler tarafından başlatılan yardım kampanyası diğer öğrencilere de örnek oldu. Bir süre önce toplanan 20 koli yardım malzemesini ‘Kimse Yok mu...

Öğrencilerden yardım seferberliği

Yatağan’a bağlı Madenler Ortaokulu 7/A sınıfında eğitim gören öğrenciler tarafından başlatılan yardım kampanyası diğer öğrencilere de örnek oldu. Bir süre önce toplanan 20 koli yardım malzemesini ‘Kimse Yok mu Derneği’ aracılığıyla Suriyeli mültecilere ulaştıran öğrenciler bu seferde Afrikalı çocukların katarak ameliyatı için toplanan paraları dernek yetkililerine teslim ettiler.

Madenler Ortaokulu’nda eğitim gören Ezgi Hümeysa Savran, Şeymanur Erdoğan ve Simge Avcı isimli öğrenciler tarafından sınıf öğretmeni Alparslan Karasubaşı’nın yardımıyla başlatılan ‘Gözünüzü Afrika’da Açın’ adlı yardım kampanyasına kısa sürede diğer öğrencilerden de büyük destek geldi.

Okul aile birliği yöneticileri, veliler, öğrenciler, öğretmenler ve okul yönetiminin katkılarıyla toplanan paralar dün Kimse Yok mu Derneği Muğla Şubesi yetkilisi Yusuf Reşit tarafından teslim alındı.

Öğrencilerin bu gibi kampanyalara ön ayak olmasının önemine vurgu yapan Yusuf Reşit; “Kimse Yok mu Derneği olarak yürüttüğümüz çalışmalar kapsamında yurt içi ve yurt dışında çok sayıda ihtiyaç sahibi insana ulaştık. Bunda yardımsever vatandaşlarımızın desteği ve katkısı çok büyük.

Ancak minik öğrencilerin bu gibi kampanyalarla sağladığı destek mutluluk verici. Madenler Ortaokulu öğrencileri tarafından başlatılan yardım kampanyası kapsamında toplanan paralar Afrika’daki ihtiyaç sahibi çocukların tedavileri için kullanılacak. Toplanan miktarın 3 kişinin tedavisini sağlayabileceğini belirtmek istiyorum. Daha öncede aynı öğrencilerin yardımıyla 20 kolilik giyim ve oyuncak gibi malzemeler toplanmış ve Suriye’den ülkemize sığınan insanlar için kullanılmıştı. Öğrencilerimize ve kampanyaya destek veren herkese teşekkür ediyorum”dedi.

Bu haber toplam 79 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.