Öğrencilerden, terör mağduru çocuklara destek mesajı

Türkiye’nin Doğu illerinde terör gölgesinde eğitim öğretim görmeye çalışan binlerce öğrenci eğitimden mahrum kalırken, Marmaris’te lise öğrencileri plajda atletizm dersi yapmanın keyfini yaşadı.Türkiye Doğu ve Güneydoğu'da...

Öğrencilerden, terör mağduru çocuklara destek mesajı

Türkiye’nin Doğu illerinde terör gölgesinde eğitim öğretim görmeye çalışan binlerce öğrenci eğitimden mahrum kalırken, Marmaris’te lise öğrencileri plajda atletizm dersi yapmanın keyfini yaşadı.

Türkiye Doğu ve Güneydoğu'da ateşe verilen okul haberleriyle güne uyanırken, batıda eğitim gören öğrenciler huzur ve güven içinde öğrenim görmenin rahatlığını yaşıyor. Marmaris 75. Yıl Anadolu Meslek Lisesi öğrencileri beden eğitimi dersinde işledikleri atletizm sporu dersini okul yerine plajda yapmanın keyfini yaşadı. 75. Yıl Anadolu Meslek Lisesi 9. sınıf öğrencileri kendileri kadar şanslı olmayan doğudaki öğrenci kardeşlerinin durumlarına çok üzüldüklerini dile getirerek, onların da kendileri gibi eğitim hakkına kavuşmalarını temenni ettiler. Savaşa hayır diyen öğrenciler, “Herkes birlik içinde yaşasın.Onların da bizim gibi okul, plaj ve sokaklarda eğitim görme özgürlüğüne kavuşmalarını bekliyoruz. Yaşanan olaylar nedeniyle sokağa çıkamıyorlar.bizim gibi spor yapamıyorlar.Onlar mutlu olursa bizde mutlu oluruz “ ifadelerine yer verdiler.

Marmaris 75. Yıl Anadolu Meslek Lisesi Beden Eğitimi öğretmeni Ülker Aksel ise Marmaris’in Aralık ayında bile çok güzel iklim şartlarına sahip olduğunu belirterek, huzur ve güven içerisinde eğitim ve öğretim yaptıklarını söyledi. Okulun plaja yakın olması sebebiyle öğrencilerine atletizm dersini plajda yaptırdığını belirten Aksel, “Biz Marmaris’te eğitim anlamında çok şanslıyız. Umarız ülkemizin her tarafı bu şekilde olur. Ülkemiz her zaman böyle güzelliklere uyanır. Biz eğitim konusunda elimizden geleni her zaman fazlasıyla yapmaya çalışacağız" diye konuştu.

Bu haber toplam 68 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.