Öğrencilerden örnek sosyal sorumluluk

Engelliler Derneği Başkanı Emine Çakıroğlu, engelliler yararına sosyal sorumluluk projesi gerçekleştiren Atatürk İlkokul öğrencisi İrem Kara, Merkez 75. Yıl Ortaokulu öğrencisi Atacan Yalar, hayırsever Gülfer Akdağ aileleri...

Öğrencilerden örnek sosyal sorumluluk

Engelliler Derneği Başkanı Emine Çakıroğlu, engelliler yararına sosyal sorumluluk projesi gerçekleştiren Atatürk İlkokul öğrencisi İrem Kara, Merkez 75. Yıl Ortaokulu öğrencisi Atacan Yalar, hayırsever Gülfer Akdağ aileleri ile birlikte Muğla Valisi Fatih Şahin’i makamında ziyaret etti.

Okudukları kitapları, az kullanılmış oyuncakları ve bibloları yaz tatilinde Muğla Merkez perşembe pazarında satan öğrenciler, yaptıkları satışlardan elde ettikleri geliri Engelliler Derneğine bağışlarken hayırsever Gülfer Akdağ ise Engelliler Derneğine dört adet akülü sandalye ve bir adet buzdolabı hibe etti.

Vali Şahin ziyaret esnasında yaptığı konuşmada, öğrencilerin kendi çabalarıyla bu sosyal sorumluluk projesini gerçekleştirmesinin takdire değer bir olay olduğunu dile getirdi. Küçük yaşta engellilerin sorunlarına karşı öğrencilerin bu şekilde duyarlılık göstermelerinin topluma iyi örnek teşkil edeceğini belirtti. Yapılan çalışmanın çok sevindirici olduğunu söyleyen Vali Şahin, “Engellilerin toplumun bir parçası olduğunu unutmamak gerek.” dedi.

Ailelerin engelli çocuklarına özverili bir şekilde bakmalarının önemine değinen Vali Şahin, yapılan bu güzel çalışmalardan dolayı öğrencilere, hayırsever vatandaşımıza ve ailelere teşekkür etti.

Dernek Başkanı Emine Çakıroğlu yaptığı konuşmada, bağışlanan miktarın hiç önemli olmadığını küçük yaşta topluma iyi bir sosyal sorumluluk örneği gösteren öğrencilerin olmasının onları mutlu ettiğini belirtti.

Vali Şahin, öğrencilere ve hayırsevere yaptıkları çalışmalar nedeniyle teşekkür ederken, ziyaretçilere Muğla’ya özgü çeşitli hediyeler verdi.

Bu haber toplam 101 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.