Öğrencilerden öğrencilere yardım eli

Mehmet Erdoğan Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri Bitlis’in Ahlat ilçesine bağlı Gülgören İlkokulu’na kitap, kırtasiye, oyuncak ve elbise malzemesi gönderdi.Fethiye Mehmet Erdoğan Anadolu Lisesi sosyal yardımlaşma ve...

Öğrencilerden öğrencilere yardım eli

Mehmet Erdoğan Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri Bitlis’in Ahlat ilçesine bağlı Gülgören İlkokulu’na kitap, kırtasiye, oyuncak ve elbise malzemesi gönderdi.

Fethiye Mehmet Erdoğan Anadolu Lisesi sosyal yardımlaşma ve dayanışma kulübü öğretmen ve öğrencileri tarafından, okuldan daha önce mezun olup şimdi Bitlis’in Ahlat ilçesine bağlı Gülgören İlkokulu’nda öğretmenlik yapan Fethiye’li Azime Göksu isimli öğretmenin talebi üzerine toplanan çeşitli kırtasiye ve malzemeler kargo ile gönderildi. Yardım paketleri öğrenciler tarafından hazırlanırken kampanya ya katılan öğrenciler ihtiyaç sahibi öğrencilere el uzatmaktan mutlu olduklarını söylediler. Mehmet Erdoğan Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Sibel Yağcı, “Mehmet Erdoğan Anadolu Lisesi olarak bir kampanya başlatmak istedik. Öncelikle 11/E sınıfının öncülüğünde bir kampanya duyuruldu. Daha önce bizim okulumuzdan mezun olmuş öğrencimizin Bingöl’de görev yaptığını ve zor koşullarda olduğunu öğrendik. Bir kampanya başlatmaya kara verdik. Öğrencilerimizin, öğretmen arkadaşlarımızın desteği ile kampanyamız büyüdü. Gördüğünüz gibi epey de yardım topladık. Şimdi hep beraber kampanyayı bitirmek, sonlandırmak ve göndermek üzere bu günü belirledik" dedi.

"Bu yardımlar Gülgören İlköğretim Okulu gidecek" diyen Sibel Yağcı "Kırtasiye malzemeleri, kıyafet, ayakkabı, çizme, mont. Kışın rahat geçirmelerini sağlayacak malzemeler. Okula katkıda bulunabileceğimiz kırtasiye malzemeleri. Bir tane laptopumuz, CD çalarımız, her türlü malzemeyi topladık" dedi. Mehmet Erdoğan Anadolu Lisesi müdür yardımcısı Tuncay Hanoğlu da “Bundan iki yıl önce yine Bayır’da bulunan bir okul için böyle bir proje geliştirmiştik. Bu projemizin adı “Verirsen Oyuncak, Onlarda Oynayacak” idi. O zaman oyuncak kampanyası yapmıştık. Oradaki ana sınıfı öğrencilerine oyuncak toplamıştık. Şimdi de Doğu’da Doğu’nun en soğuk yerinde Bingöl’de okulumuz mezunlarından bir arkadaşımızın öğrencilerine, okulumuzdaki öğrenciler ile birlikte de kıyafetleri topladık. Bugün sadece ulaşmak istediği yere ulaştıracağız” dedi.

Mehmet Erdoğan Anadolu Lisesi Okul Müdürü Nadis Kısa da “Toplum içerisinde epey çalışmalar yaptık. Bu çalışmalardan bir tanesi de öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin desteği ile bu okuldan mezun olan Bitlis'te öğretmenlik yapan öğrencimizin bize içinde bulunduğu durumu arz etmesi nedeni ile bizde bir kampanya başlatıp sonuçlandırdık" ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 90 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.