Öğrencilerden Kırbaç’a ziyaret

Amerika Birleşik Devletleri’nde düzenlenen GENIUS Olimpiyatları’nda ülkemizi ve Muğla’yı temsil eden Muğla Anadolu Lisesi öğrencileri İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç’ı ziyaret ettiler.Muğla Anadolu Lisesi 11 Fen...

Öğrencilerden Kırbaç’a ziyaret

Amerika Birleşik Devletleri’nde düzenlenen GENIUS Olimpiyatları’nda ülkemizi ve Muğla’yı temsil eden Muğla Anadolu Lisesi öğrencileri İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç’ı ziyaret ettiler.

Muğla Anadolu Lisesi 11 Fen Sınıfı öğrencilerinden Berke Altınsoy, Emir Ataç tarafından  Biyoloji Öğretmeni Mehmet Ali Onaran danışmanlığında  hazırlanan biyoloji projesi,  2014 yılı GENIUS Olimpiyatlarında 15-20 Haziran 2014 tarihinde New York Üniversitesi Oswego Kampüsü’nde hem Muğla’yı hem de ülkemizi başarıyla temsil etmişti. Projeyi hazırlayan öğrenciler ve danışman öğretmen, İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç’ı makamında ziyaret etti.

Projeyi hazırlayan ekip, ziyaret esnasında; ‘‘Sea Waters, That Fish Farm Polute, Can be Clean Thanks to Sponges with Biological Filtering Method’’ adlı projeyi İngilizce olarak hazırlandıklarını belirttiler. Projelerinde, denizlerin ve su kaynaklarımızın kirletilmesine vurgu yaparak, biyolojik arıtım yönteminin ve su temizliğinin önemine değindiklerini, ekosistemin tüm canlılar için önemini vurguladıklarını söylediler. Balık çiftliklerindeki organik atıkların deniz süngerlerini biyolojik filtre olarak kullanarak deniz suyunu temizlemeyi hedefleyen projenin çalışmalarını Milas Güllük Güvercinlik’teki balık çiftliklerinde yaptıklarını küçük bir süngerin bile günde 22 litre suyu temizlediğini anlattılar.

İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, projede emeği geçenleri tebrik ederek, başarılarının devamını diledi. Öğrencilerin monoton ders döngüsü dışında bu tür proje aktivitelerinde çalışmalar yaparak, Muğla’yı ulusal ve uluslar arası etkinliklerde temsil etmelerinden büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Bu haber toplam 76 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.