Öğrencilerden anlamlı seferberlik

Milas Kız Teknik ve Meslek Lisesi Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencileri, Soma’da yaşanan maden faciasında hayatını kaybedenlerin aileleri için yardım kampanyası düzenledi. Öğrencilerin örnek yardımlaşma seferberliği, okuldaki...

Öğrencilerden anlamlı seferberlik

Milas Kız Teknik ve Meslek Lisesi Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencileri, Soma’da yaşanan maden faciasında hayatını kaybedenlerin aileleri için yardım kampanyası düzenledi. Öğrencilerin örnek yardımlaşma seferberliği, okuldaki diğer öğrencilerden de destek gördü.

Milas Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileri Soma’da yaşanan maden faciasına kayıtsız kalmadı. Okulun Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencileri tarafından başlatılan yardımlaşma kampanyası kısa sürede çığ gibi büyüdü. Bir grup öğrencinin başlattığı yardım seferberliği, okuldaki diğer öğrencilerden de destek gördü. Öğrenciler kendi imkanlarıyla hazırladıkları ürünleri düzenledikleri kermeste satarak, kermes gelirini hayatını kaybeden maden işçilerinin ailelerine bağışlamaya hazırlanıyor.

Öğrencilerinin duyarlı davranışı karşısında çok duygulandıklarını ifade eden Müdür Yardımcısı Türker Yaşoğlu ve Çocuk Gelişimi Öğretmeni Nilgün Gün; “Herkesi derinden üzen maden faciası karşısında tüm ülke yardımlaşma seferberliği içine girdi. Okulumuz öğrencileri de kendi imanlarıyla yardım etek istediler. Okul idaresi ve öğretmenleri olarak bizlerde bu konuda onlara yardımcı olduk ve ortaya güzel bir yardımlaşma örneği çıktı. Kampanyada emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Umarız bu yardımlar birçok acılı ailenin acısını bir nebze olsun hafifletir” dedi.

Bu haber toplam 66 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.