Öğrenciler projelerini sergiledi

Fethiye Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri tarafından düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı törenle açılırken, öğrencilerin projeleri büyük ilgi topladı.Milli Eğitim Bakanlığı, TÜBİTAK ve Fethiye Teknik ve Endüstri...

Öğrenciler projelerini sergiledi

Fethiye Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri tarafından düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı törenle açılırken, öğrencilerin projeleri büyük ilgi topladı.

Milli Eğitim Bakanlığı, TÜBİTAK ve Fethiye Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin imzaladığı protokol sonucu Fethiye Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri ve öğretmenlerinin araştırma ve bilgi sonucu ortaya koydukları değişik alanlardaki projeler okul salonunda sergilendi.147 öğrenci ve 29 öğretmen tarafından hazırlanan 57 değişik proje katılımcılara öğrenciler tarafından tanıtıldı. TUBİTAK 4005 Bilim Fuarı sergisi açılışına Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık'ın eşi Zeynep Çalık, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Akif Usta, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Metin Delibaş ve Tacetdin Aldemir, Fethiye Toplum Sağlığı Müdürü Betül Uysal, bazı okul müdürleri ve öğretmenler ile öğrenciler ve veliler katıldı. Projeler arasındaki Fethiye kalesi, Matematik saati, katlanabilir sandalye, çok amaçlı masa ile güneş enerjisiyle kurutma makinesi ve değişik fizik projeleri beğeni topladı.

Fethiye Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Baki Burucu, "Okulumuz TUBİTAK ve Milli Eğitim Bakanlığının ortak imzalamış olduğu TUBİTAK 4006 Bilim Fuarı kapsamında ilk kez bu yıl böyle bir etkinlik düzenlemiştir. Okulumuzdan 147 öğrencimiz TÜBİTAK 4006 bilim fuarı projeleri kapsamında 29 öğretmenimizin katkısı ile 47 adet bilimsel çalışma projesi gerçekleştirdiler” dedi.

Burucu “Bu projeler okulumuz toplantı ve konferans salonunda iki gün ziyaretçilerimize açık olacaktır. Bu çalışmayı yapmamızdaki amacımız çocuklarımızın eğitim ve öğretime önem vermelerini artırmak. Araştırmaya dayalı bilgi sahibi olmaya rağbet ettirmektir. Öğrencilerimize sadece kitaba ve bilgiye dayalı değil araştırma yaparak, inceleyen ve sorgulayan bir eğitim düzeyine getirmektir. Okullarımızda sadece eğitim yapılmamakta bilime ve teknolojiye de yer verilmektedir. Ben bu etkinlikteki emeği geçen herkesi okulum adına kutluyorum" diye konuştu.

Bu haber toplam 66 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.