Öğrenciler Orman Gönüllüsü oldu

Muğla genelinde kutlanan Orman Haftası etkinlikleri okullarda da devam etti. Menteşe 75. Yıl Ortaokulu 5/B sınıfı öğrencileri Ormancılık Haftası ve Ağaç Bayramı nedeniyle etkinlik düzenledi.5-B sınıfı öğrencileri tarafından...

Öğrenciler Orman Gönüllüsü oldu

Muğla genelinde kutlanan Orman Haftası etkinlikleri okullarda da devam etti. Menteşe 75. Yıl Ortaokulu 5/B sınıfı öğrencileri Ormancılık Haftası ve Ağaç Bayramı nedeniyle etkinlik düzenledi.

5-B sınıfı öğrencileri tarafından düzenlenen etkinliğe Orman Bölge Müdürlüğü de destek verdi. Öğrencilerden Umut Deniz hazırladığı ‘Yanan Sadece Ormanlar Değil’ içerikli, ağaç sevgisi, Ormanların faydaları, orman yangıları konularını içeren sunumunu anlattı. Yapılan etkinlikle öğrencilere ormancılık ile ilgili değişik dergi ve broşür dağıtıldı. Etkinlik sonrası Muğla Orman Bölge Müdürlüğü tarafından öğrencilere çam fidanı hediye edildi.

Sınıf öğretmeni Neslihan Sül, verilen eğitimin orman ve ağaç sevgisi açısından çok verimli geçtiğini belirterek, “Çocuklarımız bu eğitimle ormanın önemini ve faydalarını daha somut öğrenmiş oldu. Orman yangınlarını ve sonuçlarını görsel olarak algıladılar. Bu etkinlik öğrencilerimiz için çok verimli oldu. Öğrencilerimiz kendilerine verilen fidanlarını diktiler ve bu fidanlarla birlikte büyüyecekler” dedi.

Bu haber toplam 72 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.